Drunken noodles – Nudelwok med kyckling

Varför denna thailändska wokrätt heter just drunken noodles vet vi faktiskt inte. Däremot vet vi att denna kycklingwok med nudlar, grönsaker och ostronsås är enkel, snabb och otroligt god!
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2024

Ingredienser
4 portioner
180 g risnudlar (gärna breda)
400 g kycklingfilé
1 dl ostronsås
2 msk fisksås (asiatisk)
1 msk kinesisk soja
1 msk strösocker
2 msk vatten
2 - 3 msk fryst eller färsk hackad vitlök
2 - 3 msk fryst eller färsk hackad röd peppar (chili)
3 msk neutral rapsolja
500 g wokmix
1 kruka thaibasilika
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
17 stO jag glömde. Vi hade ramen nudlar istället
Martina
Istället för färdig wok finstrimlade vi morot, paprika, röd o gul lök. Jättegott! Vi behöll krispet i grönsakerna men det är ju en smaksak. Tog även mer chili och vitlök.
Martina
Alldeles för Fishy!! Rev ner ingefära, pressade över lime och strödde på rostad kokos för att neutralisera fisksmak/ fisklukt
Josephine
Fisksmaken hänger tung över denna rätt. Alldeles för salt. Kan inte rekommendera någon. Receptet kräver en större revidering.
Birgitta
Bytte till äggnudlar lite mer matig och hoppade fisksåsen , dubblade med soja. Såå god.
Ann
Lätt att laga och god, adderade hönsbuljong till såsen
Kim
Riktigt fishy. Brukar gilla ostron- och fisksås men det här var inte för mig.
Magnus
Supergod, avstod från socker och hade i lime. Blev kanon.
Jenny
Vi ville göra en vegetarisk rätt och bytte kycklingen mot tofu. Vi för-marinerade tofun i såsen i en kvart. Mmmm så gott!
Anna
Lite för lite sås så hade i en kokosmjölk i också. Skippade thaibasilikan och drog ner lite på chilimängden. Gott och snabbt. Kommer laga igen med lite modifieringar.
Josefin