Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Dragon- & persiljesås

Krämig och smakrik sås av dragon, persilja, dijonsenap och pressad citron. Denna dragon- och persiljesås har väldigt kort tillagningstid och passar perfekt till lax.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj persiljan och torka den väl. Lägg blad och stjälkar av persilja och repade dragonblad (eller torkad dragon) i en matberedare eller mixer.
  2. Tillsätt senap, honung, citronsaft, salt och svartpeppar.
  3. Starta maskinen. Häll sakta i oljan i en tunn och fin stråle medan maskinen går för fullt. Laxsåsen är färdig när konsistensen är tjock och slät.

Ingredienser

  • 3 kvistar färsk dragon
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk honung
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk pressad citron
  • 2 dl god olja, gärna fruktig olivolja
  • 4 persiljekvistar
Lägg till i inköpslistan