Doppebulle | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Doppebulle

Doppebulle är ett recept på ett sött och smakrikt bröd. Du gör det av bland annat jäst, apelsinjuice, honung och mjöl. Gott att servera till exempelvis julbordet.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smula jästen i en bunke. Smält matfettet i en kastrull eller i en skål i mikrovågsugnen på full effekt (max 800 W) ca 30 sek.
  2. Tillsätt juice och vatten och värm till fingervarmt, 37°C. Häll lite av degvätskan över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt resten av degvätskan, honung, salt och nästan allt vetemjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig för hand eller i maskin tills degen släpper bunkens kanter. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 min.
  3. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och knåda den smidig med resterande mjöl. Dela degen i två bitar. Forma varje bit till en rund, slät bulle som läggs på bakpappersklädd plåt. Nagga bullarna och låt dem jäsa övertäckta ca 20 min.
  4. Grädda bullarna i nedre delen av ugnen i 200°C, ca 40 min. Låt kallna under bakduk på galler.

Ingredienser

Portioner: 2 st
  • 1 paket jäst (à 50 g)
  • 50 g margarin
  • 2 dl konc apelsinjuice
  • 4 dl vatten
  • 2 msk honung
  • 2 tsk salt
  • 15 dl vetemjöl
Lägg till i inköpslistan