Donuts - grundrecept munkar

Klassiska donuts är lite kluriga att göra men vi lovar att det är väl värt det när du tar den första gudomliga tuggan. Doppa de nyfriterade munkarna i socker, glasyr eller choklad och njut. Baka munkar och överraska nära och kära med dessa fluffiga bakverk.

Ingredienser
ca 22 st
50 g färsk jäst
3 dl mjölk
100 g rumstempererat smör
1 dl strösocker
3/4 tsk salt
2 ägg
10 dl vetemjöl
2 liter neutral olja till fritering
Toppingförslag (varje förslag räcker till 22 st)
Sockrade
3 dl strösocker
Glasyr
2 dl florsocker
1 1/2 msk vatten
strössel
Choklad
100 mörk bakchoklad (55%)
strössel
Gör så här
01:00:00
00:45:00
00:01:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsberäkningen är gjord med strösocker som topping.
Energi1044 KJ / 249 kCal
Fett10 g
Salt25 g
Kolhydrater36 g
Protein4 g
Kommentarer
Jag halverade receptet och jäste degen i 1,5h och skar ut donut formarna, de blev 20st (några stora och några lite mindre) och därefter jäste de 45 min och dubblerade i storlek. Skulle varmt rekommendera!
Nada
2025-08-16Goda, men inte så jättemycket smak.
Frida
2025-08-14Måste man äta donutsen direkt? Kan man frysa degen? Jag vill baka till ett kalas och jag vill inte bli ståendes vid fritösen hela kalaset...
Lina
2025-08-12Hej Lina! Munkarna går att frysa men utan sockret. Så tina upp och sockra vid servering. Men du kan också fritera dom några timmar i förväg om du vill. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2025-08-13