Donuts - grundrecept munkar

Klassiska donuts är lite kluriga att göra men vi lovar att det är väl värt det när du tar den första gudomliga tuggan. Doppa de nyfriterade munkarna i socker, glasyr eller choklad och njut. Baka munkar och överraska nära och kära med dessa fluffiga bakverk.

Ingredienser
ca 22 st
50 g färsk jäst
3 dl mjölk
100 g rumstempererat smör
1 dl strösocker
3/4 tsk salt
2 ägg
10 dl vetemjöl
2 liter neutral olja till fritering
Toppingförslag (varje förslag räcker till 22 st)
Sockrade
3 dl strösocker
Glasyr
2 dl florsocker
1 1/2 msk vatten
strössel
Choklad
100 mörk bakchoklad (55%)
strössel
Gör så här
00:00:00
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsberäkningen är gjord med strösocker som topping.
Energi1044 KJ / 249 kCal
Fett10 g
Salt25 g
Kolhydrater36 g
Protein4 g
Kommentarer
6 stKan man byta ut den färska jästen mot torrjäst?
Linda
Hej Linda! Det kommer gå toppen, följ bara instruktionen på torrjäst förpackningen. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Jag halverade receptet och jäste degen i 1,5h och skar ut donut formarna, de blev 20st (några stora och några lite mindre) och därefter jäste de 45 min och dubblerade i storlek. Skulle varmt rekommendera!
Nada
Goda, men inte så jättemycket smak.
Frida
Måste man äta donutsen direkt? Kan man frysa degen? Jag vill baka till ett kalas och jag vill inte bli ståendes vid fritösen hela kalaset...
Lina
Hej Lina! Munkarna går att frysa men utan sockret. Så tina upp och sockra vid servering. Men du kan också fritera dom några timmar i förväg om du vill. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
gott gott mums mums
Simon
Funkar det att byta ut vetemjölet mot glutenfri mjölmix?
Jonas
Hej Jonas! Vi har inte provbakat med glutenfri mjölmix någon gång, men om du testar får du gärna berätta hur det gick. Hälsningar Leif
ICA-köket