Dogges dulce de leche-paj
Den här efterrättspajen svänger du smidigt ihop utan ugn. Den består av en digestivebotten som toppas med kolakrämen dulce de leche, grädde, banan och jordgubbar. Barnsligt enkelt, och lika barnsligt gott!
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2014
Ingredienser
8 portioner
150 g smör
200 g digestivekex
2 burkar karamelliserad mjölk (koncentrerad och sötad, à ca 400 g)
2 bananer
1/2 l jordgubbar
3 dl vispgrädde
30 g finriven mörk choklad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2435 KJ / 582 kCal
Fett44 g
Salt0.92 g
Kolhydrater37 g
Protein10 g
Kommentarer
Kan man byta ut jordgubbarna mot något annat?
Veronica
2022-08-17Hej Veronica! Ja, absolut! Vi kan tänka oss att pajen blir jättegod med t ex hallon, blåbär, vinbär eller björnbär. Konserverade frukter funkar också men det kan vara gott att bryta av det söta med något lite syrligt. Hoppas att du gillar pajen! Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-08-18Lätt och förstå och så god den blev
Hannele
2021-05-05En återkommande favorit. Vi gör denna flera gånger per år. Och har man riktigt ont om tid, krossar vi bara digestiv och gör efterrätten i ett glas istället. 👍👍
Frida
2020-06-28