Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Dogges dulce de leche-paj

Den här efterrättspajen svänger du smidigt ihop utan ugn. Den består av en digestivebotten som toppas med kolakrämen dulce de leche, grädde, banan och jordgubbar. Barnsligt enkelt, och lika barnsligt gott!

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smält smöret i en liten kastrull.
  2. Mixa kexen till fina smulor i en matberedare. Eller lägg dem i en plastpåse och smula dem med en kavel.
  3. Lägg smulorna i en bunke och rör ner det smälta smöret.
  4. Tryck ut smulorna i ett jämnt lager i en pajform, ca 28 cm i diameter. Ställ i kylen 30 minuter.
  5. Öppna burkarna med den karamelliserade mjölken och bred över smulbottnen.
  6. Skär bananer och jordgubbar i skivor. Fördela dem jämnt över pajen.
  7. Vispa grädden. Bred ut den överst i formen. Garnera med riven choklad.

För alla

Fri från ägg, men kontrollera innehållet i kexen.
Gör glutenfri: Välj glutenfria digestivekex.
Innehåller laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 150 g smör
  • 200 g digestivekex
  • 2 burkar karamelliserad mjölk (koncentrerad och sötad, à ca 400 g)
  • 2 bananer
  • 1/2 l jordgubbar
  • 3 dl vispgrädde
  • 30 g finriven mörk choklad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2435 kJ / 582 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept