Dillig fiskgratäng med mosade tomater
Här är ett smarrigt recept på en krämig och dillig fiskgratäng med mosade tomater. Du väljer fisk efter smak, till exempel sej eller lax och tillagar i ugn med en härlig räksås och mandel. Servera gratängen med tomatsalladen och ris eller potatis.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2011
Ingredienser
4 portioner
400 g fisk i tärningar, t ex sej och lax
200 g skalade räkor
250 g bladspenat
2 msk smör eller margarin
2 msk vetemjöl
5 dl vitt matlagningsvin
2 dl vispgrädde
finrivet skal av 1 citron
2 tsk citronjuice
1 msk dijonsenap
1 kruka hackad dill
50 g mandelspån
4 port ris eller annat gryn
salt
peppar
Tomatsallad
1/2 rödlök
250 g körsbärstomater
1/2 kruka hackad persilja
1 msk olivolja
4/5 msk vitvinsvinäger
1 krm salt
1/2 krm peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Lite för mycket citronsmak annars riktigt gott!
Emma
2013-12-11