Dijonsenapsvinägrett

Till en vinägrett blandar man tre delar fin olivolja med en del vinäger av god kvalitet. En vinegrätt är god som den är men går utmärkt att smaksätta med fler ingredienser. En klassisk smaksättare är dijonsenap, andra favoriter är finriven vitlök, färsk timjan eller gräslök.

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi379 KJ / 91 kCal
Fett10 g
Salt1.03 g
Kolhydrater0.7 g
Protein0.1 g
Kommentarer
6 stEn tsk menade jag ;)
Johan
Ta gärna en msk honung också för sötare vinägrett. Mums.
Johan
Den är så enkel att gör ger fem sjänor
Julia
God och passar till pasta salad
Julia
Mycket fin vinegrett. En ny favorit.
Ingrid gunilla
Är det vitvinsvinäger eller rödvinsvinäger... Hälsningar från en som aldrig gjort vinegrätt tidigare!!
Anders
Hej Anders! Tack för din fråga. Vi rekommenderar vitvinsvinäger då den inte är mer neutral i färgen. Även rödvinsvinäger funkar men då blir färgen på vinägretten annorlunda än på bilden. Lycka till med vinägretten! Hälsningar Elina
ICA-köket