Desserttallrik

Betyg 2.7 av 5.39 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Desserttallrik

Avsluta middagen med en liten tallrik suveräna sötsaker. Ljuvliga choklad- och hasselnötstryfflar och en söt och lite seg mandelkaka med saffrans-och konjaksgrädde gör susen. Toppa mandelkakan med bär som havtorn, hjortron och björnbär. Mums!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2012

Desserttallrik

Ingredienser

12 portioner

Choklad- och hasselnötstryffel

150 g mörk choklad
1/2 dl hackade hasselnötter
1/2 krm flingsalt
1 1/2 dl vispgrädde
1 msk flytande honung
25 g rumsvarmt smör
kakao att rulla i

Mandelkaka med saffrans- och konjaksgrädde

250 g mandelmassa
1 äggvita
1/2 påse saffran (1/2 påse motsvarar 1/4 g)
1 1/2 msk konjak
2 dl vispgrädde
1 msk socker

Till servering

frysta tinade bär, t ex havtorn, hjortron och björnbär

Gör så här

Choklad- och hasselnötstryffel. Ger ca 25 stycken.
01:00:00
01:00:00
00:15:00
Mandelkaka med saffrans- och konjaksgrädde. Ger 12 stycken.
00:14:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Testa liknande recept

Fyllda dadlar
Betyg 3.3 av 5.15 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Björnbärsmazarin
Betyg 3.6 av 5.41 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Lyxig julkaka
Betyg 2.9 av 5.69 personer har röstat
Receptet har 8 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Tryffelägg
Betyg 2.8 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Glöggjulgodis
Betyg 2.6 av 5.9 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Kryddig konjakstryffel
Betyg 2.7 av 5.141 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad