Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Dansk sildfrokost

Prova på en klassisk dansk sildfrokost med bland annat kapris- och pepparsill. Rör ner sillbitarna i en senapssås med dijonsenap, dill och socker innan du serverar med rykande het potatis.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sås: Rör ihop senap, socker och vinäger i en skål. Tillsätt oljan i en fin stråle under omrörning tills såsen tjocknar. Späd den sedan med lite sillspad så att såsen får lagom konsistens. Vänd ner dillen.
  2. Skala och tärna potatisarna. Lägg upp dem på tallrik och slå på senapssås. Lägg på sillbitar, rödlök och kapris från lagen och servera gärna med de danska tillbehören.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 kokta potatisar
  • 1 sats dansk sill med kapris
  • finskuren dill
Senapssås
  • 1 1/2 msk svensk senap
  • 1 1/2 msk dijonsenap
  • 1 msk socker
  • 2 msk röd vinäger
  • 3/4 dl rapsolja
  • 3 msk sillspad
  • 2 msk finskuren dill
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer