Currymusslor

Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
0
Currymusslor

Blåmusslor frästa i smör, kokta i vitt vin och smaksatta med curry - en utsökt lättare middag eller en festlig förrätt. Servera currymusslorna med rykande varm baguette eller som i Belgien, där kokta musslor är nationalrätt, med pommes frites.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 1996

Currymusslor

Ingredienser

4 portioner
2 kg  blåmusslor (kontrollera att alla skal är slutna)
3   schalottenlökar
100 g  smör
1 krm  curry
2 dl  vitt vin

Till servering

pommes frites eller baguette

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Moules frites
Betyg 5 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Moules à la crème
Betyg 4.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Blåmusslor kokta i öl
Betyg 2.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Klassiska vinkokta musslor
Betyg 4 av 5.
111 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Musslor »samfaina«
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Musslor i kokosmjölk med lime och salladslök
Betyg 4.6 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga