Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Currymusslor

Blåmusslor frästa i smör, kokta i vitt vin och smaksatta med curry - en utsökt lättare middag eller en festlig förrätt. Servera currymusslorna med rykande varm baguette eller som i Belgien, där kokta musslor är nationalrätt, med pommes frites.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tvätta och skrapa musslorna ordentligt rena.
  2. Skala och finhacka löken. Fräs den tillsammans med musslorna i lite av smöret. Strö över curryn.
  3. Häll i vinet och koka under lock tills samtliga musslor öppnat sig. Lyft upp musslorna ur spadet.
  4. Koka spadet tills hälften av vätskan återstår. Vispa i resten av smöret och smaksätt med peppar och eventuellt salt.
  5. Lägg musslorna på ett stort fat med generösa kanter. Häll över den färdiga såsen. 
  6. Till servering: Servera med pommes frites eller baguette.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 kg blåmusslor (kontrollera att alla skal är slutna)
  • 3 schalottenlökar
  • 100 g smör
  • 1 krm curry
  • 2 dl vitt vin
Till servering
  • pommes frites eller baguette
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?