Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Currygryta med torsk

Lättlagad, enkel och smakfull gryta med curry, crème fraiche, torskfiléer, ärtor, räkor och salladslök. Denna currygryta med torsk serveras med kokt, gärna pressad potatis och en tomatsallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och strimla salladslöken. Lägg löken i en traktörpanna och tillsätt vatten, crème fraiche och curry. Låt koka upp.
  2. Halvtina och skär fisken i ca 2x2 cm stora kuber. Lägg torsken i pannan och krydda med citronpeppar. Sjud ca 5 min under lock.
  3. Strössla ärter och räkor över och låt sjuda ytterligare någon minut. Servera currygrytan med kokt, gärna pressad potatis och tomatsallad.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 knippa salladslök
  • 2 dl vatten
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 tsk curry
  • 1 pkt djupfryst torsk, sej eller hoki (à 400 g)
  • 1/2 tsk citronpeppar
  • 2 dl djupfrysta ärter
  • 1/2 påse djupfrysta skalade räkor (à 200 g)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB