Curryfisk med banan och ris
Ett recept på kryddig och exotisk fisk med smak av curry som serveras med banan och ris. Curryfisken gör du med torsk och den är enkel att laga och blir utsökt god. Servera med en grön sallad.
Ingredienser
4 portioner
600 g torskfilé, sej eller hoki
salt
peppar
1 tsk curry
2 tsk saft av citron (samt rivet skal)
1 dl fiskbuljong (tärning + vatten)
4 bananer
4 port jasminris
sallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jättegott. Använde fryst torskfilé (blev då 800 gram, så jag dubblade alla övriga ingredienser utom banan som jag tyckte räckte ändå). Hade cashewnötter till.
Malin
2007-02-04Jag använde fryst torskfilé. Gick utmärkt att göra iordning fisken i ungnen. Istället för att ösa fiskbujongen över fisken gjorde jag en vit fisksås. En bra "bjudrätt".
Ingvar
2007-01-06Riktigt gott. Citron och fisk går ofta bra ihop - något dom verkligen gjorde denhär gången. Personligen tycker jag inte om kokt banan, därför undvek jag bananen, vilket fungerade alldeles utmärkt. Rätten rekommenderas!
Simon
2005-03-08