Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Curryfisk med banan och ris

Ett recept på kryddig och exotisk fisk med smak av curry som serveras med banan och ris. Curryfisken gör du med torsk och den är enkel att laga och blir utsökt god. Servera med en grön sallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Stek fiskfilé i lite matfett. Salta och peppra. Strö över curry, saft av citron och lite rivet skal. Späd med fiskbuljong vid sidan. Låt fisken småputtra några minuter. Ta upp den och lägg på serveringsfat.
  2. Skala bananerna. Klyv dem på längden. Låt dem puttra i fiskskyn. Lägg dem bredvid fisken och häll skyn över.
  3. Servera med jasminris och en sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g torskfilé, sej eller hoki
  • salt och peppar
  • 1 tsk curry
  • 2 tsk saft av citron (samt rivet skal)
  • 1 dl fiskbuljong (tärning + vatten)
  • 4 bananer
  • 4 port jasminris
  • sallad
Lägg till i inköpslistan