Curry- och äppelsoppa
Denna aromatiska curry- och äppelsoppa har en spännande smak som förstärks ännu mer när den serveras med din mumsiga äppelcrème fraiche. På några minuter svänger du samman denna soppa till lunch, perfekt för stressiga dagar!
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 gul paprika
1 röd paprika
ca 100 g champinjoner
1 1/2 msk smör eller margarin
1 msk curry
8 dl hönsbuljong (tärning + vatten)
1 1/2 msk konc äppeljuice
Till servering
2 dl crème fraiche
1 äpple
Gör så här
Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Väldigt god soppa som jag också gjorde med grönsaksbuljong för att få den vegetarisk. Hade även i mungbönor för att öka på proteinet. Det blev mycket smarrigt!
Emelie
2009-11-07Det här receptet står som vegetariskt men innehåller hönsbuljong (!!!). Jag byter den mot grönsaksbuljong.
Esbjörn
2005-05-21Gott, lätt, snabbt och magert. Minska vattenmängd för mustigare soppa.
Peter
2004-09-16