Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Curry- och äppelsoppa

Denna aromatiska curry- och äppelsoppa har en spännande smak som förstärks ännu mer när den serveras med din mumsiga äppelcrème fraiche. På några minuter svänger du samman denna soppa till lunch, perfekt för stressiga dagar!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka löken. Kärna ur och tärna paprikan. Putsa och dela svampen. Fräs allt det gröna i smöret några min. Pudra över curryn och fräs ytterligare några min.
  2. Häll på buljongen och låt soppan koka på medelvärme ca 10 min. Tillsätt äppeljuicen. Smaka av med peppar och salt.
  3. Till servering: Blanda crème fraiche med tärnat äpple. Servera soppan med äppelcrème fraiche att klicka i sopptallriken.

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • ca 100 g champinjoner
  • 1 1/2 msk smör eller margarin
  • 1 msk curry
  • 8 dl hönsbuljong (tärning + vatten)
  • 1 1/2 msk konc äppeljuice
Till servering
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 äpple
Lägg till i inköpslistan