Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Cumberlandsås med rabarber

Cumberlandsås med rabarber är en härligt fräsch och festlig sås. Cumberlandsåsen får tack vare rabarber, vinbärsgelé, apelsiner och citronstrimlor en frestande fräsch och syrlig smak.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 sats portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär rabarbern i tunna skivor. Blanda den med gelé, vin och apelsinsaft i en kastrull. Koka sakta utan lock tills rabarbern är mjuk och såsen har lagom konsistens.
  2. Krydda med ett par stänk vardera av kryddpeppar och nejlikor och smaka av.
  3. Koka upp lite vatten vid sidan om och ge skalstrimlorna ett hastigt uppkok. Låt dem rinna av och blanda sedan ner dem i såsen.
  4. Såsen är hållbar i kylen, värm den på nytt om den börjar gelea sig.

Ingredienser

Portioner: 1 sats
  • 200 g späd rabarber
  • 2 dl röd vinbärsgelé
  • 3/4 dl rött vin
  • saft av 1/2 apelsin
  • mald kryddpeppar
  • mald kryddnejlika
  • finstrimlat skal av apelsin och citron
Lägg till i inköpslistan