Crudité med sesamdipp

Betyg 4.5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Crudité med sesamdipp

Det är alltid härligt att dippa fräscht grönt. Gör det i en beroendeframkallande krämig röra på stora vita bönor, matyoghurt, tahini, citron, olivolja och vitlök. Morötter, rädisor, endive, sockerärter och stjälkselleri är förslag på krispiga grönsaker att dippa.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2016

Crudité med sesamdipp

Ingredienser

4 portioner
1 kippe morötter (à 400 g)
1 knippe rädisor (à 200 g)
250 g sockerärtor
1 endive (à 100 g)
1 selleristjälk

Bön- och sesamdipp

1 förp kokta stora vita bönor (à 400 g)
1/2 dl matyoghurt (10 %)
1 1/2 msk tahini (sesampasta)
1 msk färskpressad citronjuice
1/2 riven vitlöksklyfta
2 krm salt
1/2 krm nymald svartpeppar
1 msk olivolja

Till servering

harsyra eller persilja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Testa liknande recept

  • Gravlaxrulader
    Betyg 3.3 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rostad jordärtskockshummus
    Betyg 4.7 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Tahini & citronröra med färskost
    Betyg 3 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Baba ganoush – Aubergineröra
    Betyg 3.5 av 5.152 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad