Crudité med sesamdipp

Betyg 4.5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Crudité med sesamdipp

Det är alltid härligt att dippa fräscht grönt. Gör det i en beroendeframkallande krämig röra på stora vita bönor, matyoghurt, tahini, citron, olivolja och vitlök. Morötter, rädisor, endive, sockerärter och stjälkselleri är förslag på krispiga grönsaker att dippa.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2016

Crudité med sesamdipp

Ingredienser

4 portioner
1 kippe morötter (à 400 g)
1 knippe rädisor (à 200 g)
250 g sockerärtor
1 endive (à 100 g)
1 selleristjälk

Bön- och sesamdipp

1 förp kokta stora vita bönor (à 400 g)
1/2 dl matyoghurt (10 %)
1 1/2 msk tahini (sesampasta)
1 msk färskpressad citronjuice
1/2 riven vitlöksklyfta
2 krm salt
1/2 krm nymald svartpeppar
1 msk olivolja

Till servering

harsyra eller persilja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.2 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Gravlaxrulader
Betyg 3.3 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Rostad jordärtskockshummus
Betyg 4.7 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Krämig baba ganouj- grillad aubergineröra
Betyg 4.2 av 5.11 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Tahini & citronröra med färskost
Betyg 3 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Ugnsrostad morotshummus
Betyg 4.6 av 5.25 personer har röstat
Receptet har 8 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Baba ganoush – Aubergineröra
Betyg 3.5 av 5.150 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad