Crudité med sesamdipp
Det är alltid härligt att dippa fräscht grönt. Gör det i en beroendeframkallande krämig röra på stora vita bönor, matyoghurt, tahini, citron, olivolja och vitlök. Morötter, rädisor, endive, sockerärter och stjälkselleri är förslag på krispiga grönsaker att dippa.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2016
Ingredienser
4 portioner
1 kippe morötter (à 400 g)
1 knippe rädisor (à 200 g)
250 g sockerärtor
1 endive (à 100 g)
1 selleristjälk
Bön- och sesamdipp
1 förp kokta stora vita bönor (à 400 g)
1/2 dl matyoghurt (10 %)
1 1/2 msk tahini (sesampasta)
1 msk färskpressad citronjuice
1/2 riven vitlöksklyfta
2 krm salt
1/2 krm nymald svartpeppar
1 msk olivolja
Till servering
harsyra eller persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer