Crudité med sesamdipp

Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
0
Crudité med sesamdipp

Det är alltid härligt att dippa fräscht grönt. Gör det i en beroendeframkallande krämig röra på stora vita bönor, matyoghurt, tahini, citron, olivolja och vitlök. Morötter, rädisor, endive, sockerärter och stjälkselleri är förslag på krispiga grönsaker att dippa.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2016

Crudité med sesamdipp

Ingredienser

4 portioner
1   kippe morötter (à 400 g)
1   knippe rädisor (à 200 g)
250 g  sockerärtor
1   endive (à 100 g)
1   selleristjälk

Bön- och sesamdipp

1   förp kokta stora vita bönor (à 400 g)
1/2 dl  matyoghurt (10 %)
1 1/2 msk  tahini (sesampasta)
1 msk  färskpressad citronjuice
1/2   riven vitlöksklyfta
2 krm  salt
1/2 krm  nymald svartpeppar
1 msk  olivolja

Till servering

harsyra eller persilja

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Gravlaxrulader
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Krämig baba ganouj- grillad aubergineröra
Betyg 4.2 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rostad jordärtskockshummus
Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tahini & citronröra med färskost
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Baba ganoush – Aubergineröra
Betyg 3.5 av 5.
149 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsrostad morotshummus
Betyg 4.5 av 5.
24 personer har röstat
Under 45 min att tillaga