Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Crudité med sesamdipp

Det är alltid härligt att dippa fräscht grönt. Gör det i en beroendeframkallande krämig röra på stora vita bönor, matyoghurt, tahini, citron, olivolja och vitlök. Morötter, rädisor, endive, sockerärter och stjälkselleri är förslag på krispiga grönsaker att dippa.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och ansa grönsakerna. Skär i mindre bitar och lägg i en bunke med isvatten.
  2. Bön- och sesamdipp: Häll av, skölj och låt bönorna rinna av. Mixa alla ingredienser med en stavmixer till en slät kräm. Krydda med salt och peppar.
  3. Lägg upp dippen i en skål, ringla över lite olivolja och toppa gärna med harsyra.
  4. Lyft upp grönsakerna och låt rinna av på hushållspapper.
  5. Lägg upp alla grönsaker på ett stort fat. Servera med dippen.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kippe morötter (à 400 g)
  • 1 knippe rädisor (à 200 g)
  • 250 g sockerärtor
  • 1 endive (à 100 g)
  • 1 selleristjälk
Bön- och sesamdipp
  • 1 förp kokta stora vita bönor (à 400 g)
  • 1/2 dl matyoghurt (10 %)
  • 1 1/2 msk tahini (sesampasta)
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 1/2 riven vitlöksklyfta
  • 2 krm salt
  • 1/2 krm nymald svartpeppar
  • 1 msk olivolja
Till servering
  • harsyra eller persilja
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer