Crudité med sesamdipp

1
0
Crudité med sesamdipp

Det är alltid härligt att dippa fräscht grönt. Gör det i en beroendeframkallande krämig röra på stora vita bönor, matyoghurt, tahini, citron, olivolja och vitlök. Morötter, rädisor, endive, sockerärter och stjälkselleri är förslag på krispiga grönsaker att dippa.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2016

Crudité med sesamdipp

Ingredienser

4 portioner
1
kippe morötter (à 400 g)
1
knippe rädisor (à 200 g)
250 g
sockerärtor
1
endive (à 100 g)
1
selleristjälk

Bön- och sesamdipp

1
förp kokta stora vita bönor (à 400 g)
1/2 dl
matyoghurt (10 %)
1 1/2 msk
tahini (sesampasta)
1 msk
färskpressad citronjuice
1/2
riven vitlöksklyfta
2 krm
salt
1/2 krm
nymald svartpeppar
1 msk
olivolja

Till servering

harsyra eller persilja

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Testa liknande recept