Crudité med sesamdipp

Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
0
Crudité med sesamdipp

Det är alltid härligt att dippa fräscht grönt. Gör det i en beroendeframkallande krämig röra på stora vita bönor, matyoghurt, tahini, citron, olivolja och vitlök. Morötter, rädisor, endive, sockerärter och stjälkselleri är förslag på krispiga grönsaker att dippa.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2016

Crudité med sesamdipp

Ingredienser

4 portioner
1 kippe morötter (à 400 g)
1 knippe rädisor (à 200 g)
250 g sockerärtor
1 endive (à 100 g)
1 selleristjälk

Bön- och sesamdipp

1 förp kokta stora vita bönor (à 400 g)
1/2 dl matyoghurt (10 %)
1 1/2 msk tahini (sesampasta)
1 msk färskpressad citronjuice
1/2 riven vitlöksklyfta
2 krm salt
1/2 krm nymald svartpeppar
1 msk olivolja

Till servering

harsyra eller persilja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Tahini & citronröra med färskost
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Baba ganoush – Aubergineröra
Betyg 3.5 av 5.
150 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Purjolökspuré med sesam och spiskummin
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Arabisk kycklingröra ”Tarator dajaj”
Betyg 2.6 av 5.
16 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Endive med konjaksspetsad leverpastej
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gravlaxrulader
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga