Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Crostini tapenade

En läcker tapenade som du enkelt mixar i en matberedare. Tapenaden görs med ingredienser som oliver, sardeller och kapris. Olivolja och vitlök tillsätter du mot slutet innan du lägger upp röran på krispiga crostinibitar och garnerar med citronskal.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 15 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på "grill", 250°C.
  2. Dela brödet i 15 skivor (för 15 st). Pensla dem med lite olivolja, strö på lite salt och rosta högst en halv minut. Ta ut och vänd dem och rosta på andra sidan. Låt svalna.
  3. Tapenade: Lägg alla ingredienser utom vitlöken och olivoljan i en matberedare med kniv. Kör tills det blir en grovkornig massa. Pressa i vitlöken och tillsätt oljan i en fin stråle medan du kör några varv till.
  4. Bre röran på de rostade brödbitarna och garnera med citronskalstrimlor.

Ingredienser

Portioner: 15 st
  • 1/2 stor baguette
  • olivolja till pensling
  • salt, gärna gourmetsalt
  • citronskal till garnering
Tapenade
  • 1 burk svarta oliver utan kärnor (à 110 g)
  • 1 burk sardeller
  • 3 msk kapris
  • saft av 1/2 citron
  • svartpeppar från kvarn
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 dl olivolja
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer