Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Crostini med pastej

Olivolja smaksatt med vitlök får sjunka in i brödskivorna medan de rostas i ugnen. En fin blandning av pastej, grädde, konjak och salvia ska sedan bres på brödskivorna när de har svalnat. Toppa med smakrik kapris och servera gästerna.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Skär brödet i skivor och lägg dem på en plåt. Pensla ovansidan med olja blandad med vitlök. Rosta högst upp i ugnen i 3-5 minuter. Låt dem svalna.
  3. Rör pastejen med grädde, konjak och salvia. Bre den på brödet och garnera med kapris.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 minibaguette
  • 2 msk olivolja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 100 g god bredbar pastej
  • 2 msk vispgrädde
  • 1 msk konjak
  • 1/2 tsk salvia
  • kapris, gärna cocktailkapris till garnering
Lägg till i inköpslistan