Croissantsemla med mandel och vispad crème fraiche-grädde

Betyg 4 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Croissantsemla med mandel och vispad crème fraiche-grädde

Använd en dagsgammal croissant och gör en croissantsemla med mandel och vispad crème fraiche-grädde! Bre mandelmassa både på och i croissanten, strö över mandelspån och baka av en andra gång i ugnen. Fyll sedan med den lite syrliga lättvispade grädden. En ny variant av en semla!

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2025

Croissanter fyllda med spritsad grädde, toppade med mandelspån och florsocker.

Ingredienser

6 portioner
200 g mandelmassa (eller se tips)
1–2 msk vatten
6 dagsgamla croissanter
1/2 dl mandelspån

Grädde med crème fraiche

3 dl vispgrädde
1 dl crème fraiche
2 msk florsocker

Topping

florsocker

Gör så här

00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2563 KJ / 612 kCal
Fett46 g
Salt0.7 g
Kolhydrater41 g
Protein8 g

Testa liknande recept

  • Veganska semlor
    Betyg 4.4 av 5.33 personer har röstat
    Receptet har 12 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Minisemlor
    Betyg 3.2 av 5.235 personer har röstat
    Receptet har 11 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kanelbullesemla
    Betyg 5 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Silviakaka med smak av semla
    Betyg 4.6 av 5.25 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Semmelwrap
    Betyg 3.2 av 5.145 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad