Crêpes med ädelost

Betyg 2.5 av 5.25 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Crêpes med ädelost

Fantastiskt läcker för- eller varmrätt. Crêpsen blir krispiga på utsidan och krämiga på insidan tack vare ädelost och kvarg. Paprika- och olivröran blir pricken över i tillsammans med ostkrämen.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 1999

En tom tallrik med bestick och en grön kvist

Ingredienser

8 portioner
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl mjölk
1 1/2 dl kallt vatten
3 ägg
2 msk smör eller margarin
2 krm salt

Till stekning

smör eller margarin

Fyllning

3 paprikor
1 msk olja
1 tsk oregano
1 krm salt
1 krm svartpeppar
1 dl gröna oliver med pimiento
1 bit ädelost (à ca 140 g)
1 dl riven ost till gratinering
1 1/2 burk kvarg gourmet (à 250 g)

Gör så här

00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Enligt mitt sätt att räkna så skall det vara 375 g Kesella = 1 ½ burk a 250g. Uppgift på mjöl saknas där använde jag 1 ½ dl vilket jag tyckte blev bra. För övrigt så blev blandingen väldigt lyckad med kombinationen av parika och oliver. Kort sagt en positiv överraskning, detta kommer vi att laga igen.

    Tord

  • Det står ingenting i fyllningen hur mycket kesella det ska vara. Skulle vara roligt att veta så att man inte chansar.

    Maria

Testa liknande recept

  • Pajskal i långpanna - päron & ost
    Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Tre goda röror till skinksmörgåsen
    Betyg 3 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ädelostfyllda dadlar
    Betyg 4.3 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Chokladmousse med kvarg
    Betyg 4.5 av 5.20 personer har röstat
    Receptet har 12 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad