Crème brûlée med exotisk frukt
Recept på gudomligt söt fransk dessert. Du gör crème brûlée av grädde, mjölk, socker, ägg, vaniljsocker, lime och råsocker. Servera efterrätten med bitar av färsk exotisk frukt som papaya, apelsin och kiwi som du häller en skvätt likör över. Lyxigt!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 1998
Ingredienser
6 portioner
3 dl vispgrädde
2 dl mjölk (3%)
1 dl strösocker
6 äggulor
1 msk vaniljsocker
rivet skal av 1 lime
ca 1 dl råsocker (eller brun farin)
Frukt
1 papaya
1 apelsin
2 kiwi
2 msk Lime Citron Liqeur (eller Curacao Orange)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hade vart kul med en bild! Lite svårt att se creme bruléen
Gustav
2022-12-03Gott, men frukten helt obehövlig. Med frukten blir det två efterrätter
Saga
2007-01-02Väldigt gott, men dock lite överskattat.
Hanna
2004-01-01