Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Avancerad

Crème brûlée med exotisk frukt

Recept på gudomligt söt fransk dessert. Du gör crème brûlée av grädde, mjölk, socker, ägg, vaniljsocker, lime och råsocker. Servera efterrätten med bitar av färsk exotisk frukt som papaya, apelsin och kiwi som du häller en skvätt likör över. Lyxigt!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dagen före nyårsafton: Sätt ugnen på 125°C.
  2. Blanda grädde, mjölk och socker i en kastrull. Låt koka upp. Vispa upp äggulorna. Häll gräddmjölken över äggen under kraftig vispning. Tillsätt vaniljsocker och limeskal.
  3. Fördela smeten i 6 portionsformar (för 6 port). Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme.
  4. Smeten är lite lös i mitten men stelnar när de kallnat. Låt svalna och förvara dem i kylen till nästa dag.
  5. Nyårsafton mitt på dagen: Skala papayan, apelsinen och kiwi. Skär frukten i klyftor och häll likören över. Lägg upp frukten på tallrikar och täck med plastfilm.
  6. Nyårsafton med festblåsan på: Sätt ugnen på "grill", 275°C. Strö råsocker över brûléeformarna och sätt in dem i ugnen någon minut tills sockret smält och fått färg.
  7. Passa dem noga under tiden. Ställ formarna på tallrikarna med fruktsallad och servera genast.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk (3%)
  • 1 dl strösocker
  • 6 äggulor
  • 1 msk vaniljsocker
  • rivet skal av 1 lime
  • ca 1 dl råsocker (eller brun farin)
Frukt
  • 1 papaya
  • 1 apelsin
  • 2 kiwi
  • 2 msk Lime Citron Liqeur (eller Curacao Orange)
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer