Dessertwok | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Dessertwok

Denna wokade dessert med mango, papaya, rom, kiwi, bananer och mumsig physalis smakar helt underbart. Servera dessertwoken tillsammans med en klick vaniljglass.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rosta kokosen i en torr, het wok eller stor stekpanna tills den fått fin färg. Lägg upp kokosen på ett fat så länge.
  2. Skala och skär bananer och kiwi i bitar. Ta bort det papperslika höljet och halvera physalisen. Låt den konserverade frukten rinna av och skär den i mindre bitar.
  3. Hetta upp matfettet utan att det tar färg. Rör i sockret. Lägg i all frukt och låt fräsa under försiktig omrörning i ca 3 minuter.
  4. Häll över rommen eller citronsaften och strö över kokosen. Lägg frukten i skålar och servera med vaniljglass.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1/2 dl riven kokos
  • 2 bananer
  • 2 kiwi
  • 12 physalis
  • 1 burk mango i skivor (à 425 g)
  • 1 burk papaya i skivor (à 425 g)
  • 50 g smör eller margarin
  • 1/2 dl råsocker
  • 1/2 dl ljus rom eller pressad citronsaft
  • vaniljglass till servering
Lägg till i inköpslistan