Cornetto med nötkräm
En riktigt smarrig dessert med smak av nötkräm. Du fyller smördegsstrutar med den härliga nötkrämen och pudrar sedan lite florsocker och flingsalt över - sedan har du en färdig Cornetto!
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2010
Ingredienser
8 st
1 rulle kyld smördeg (à 250 g)
1 ägg
2 msk florsocker
ca 2 dl nötkräm t ex nutella
florsocker
flingsalt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hej Ylva! Använder man kyld smördeg på rulle ska det inte vara något problem att forma degen till strutar. Tips kan vara att inte degen är för varm. Vill man inte bli fet om händerna kan en servett eller bit folie vara på sin plats. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2017-01-04Det gick inte så bra, hade fett dålig deg som var för tjock, så akta för de. Nyckeln är bra tjocklek på degen och lite salt o sånt. Annars funkar det bra, men ha typ folie runt om för de blir tjockt flottigt så de går att hålla. 5/7 kommer inte göra igen för tar fett mycke tid o jobb.
Ylva
2016-12-29Tusen år senare... men jag kan tänka mig att tjock vaniljsås, eller lemoncurd kan vara gott att fylla med Annika :)
Juliana
2016-01-28