Cornetto med nötkräm

Betyg 3.6 av 5.
12 personer har röstat
4
Cornetto med nötkräm

En riktigt smarrig dessert med smak av nötkräm. Du fyller smördegsstrutar med den härliga nötkrämen och pudrar sedan lite florsocker och flingsalt över - sedan har du en färdig Cornetto!

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2010

Cornetto med nötkräm

Ingredienser

8 stycken
1   rulle kyld smördeg (à 250 g)
1   ägg
2 msk  florsocker
ca 2 dl  nötkräm t ex nutella
florsocker
flingsalt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Hej Ylva! Använder man kyld smördeg på rulle ska det inte vara något problem att forma degen till strutar. Tips kan vara att inte degen är för varm. Vill man inte bli fet om händerna kan en servett eller bit folie vara på sin plats. Hälsningar Michelle

Redaktionen

2017-01-04

Det gick inte så bra, hade fett dålig deg som var för tjock, så akta för de. Nyckeln är bra tjocklek på degen och lite salt o sånt. Annars funkar det bra, men ha typ folie runt om för de blir tjockt flottigt så de går att hålla. 5/7 kommer inte göra igen för tar fett mycke tid o jobb.

Ylva

2016-12-29

Tusen år senare... men jag kan tänka mig att tjock vaniljsås, eller lemoncurd kan vara gott att fylla med Annika :)

Juliana

2016-01-28

Testa liknande recept

Äppelflarn med kardemumma
Betyg 3.3 av 5.
53 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Mugcake - muggkaka
Betyg 3.7 av 5.
386 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Chokladmoussebakelse med clementin
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Enkla maränger
Betyg 3.5 av 5.
213 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Jordgubbsflan med limesötad phillycrème
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Plommonflarn med honung och ingefära
Betyg 3.3 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga