Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Cornetto med nötkräm

En riktigt smarrig dessert med smak av nötkräm. Du fyller smördegsstrutar med den härliga nötkrämen och pudrar sedan lite florsocker och flingsalt över - sedan har du en färdig Cornetto!

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 stycken portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skär smördegen i 8 rutor, ca 8 x 8 cm. Forma varje smördegsruta till en strut. Tryck samman 8 bitar av aluminiumfolie och forma till mindre strutar (för 8 st), men så stora att de ryms inuti smördegsstrutarna.
  3. Stoppa försiktigt in foliestrutarna i smördegsstrutarna. Lägg på en bakpappersklädd plåt.
  4. Vispa samman ägg och florsocker och pensla strutarna med detta. Grädda mitt i ugnen 10-15 minuter tills strutarna har fått en fin,
    gyllene färg.
  5. Låt strutarna svalna på galler och avlägsna sedan försiktigt aluminiumfolien.
  6. Fyll en spritspåse med nötkrämen och spritsa in fyllningen i strutarna.
  7. Pudra florsocker över strutarna och strö lite flingsalt över nötkrämen.

Ingredienser

Portioner: 8 stycken
  • 1 rulle kyld smördeg (à 250 g)
  • 1 ägg
  • 2 msk florsocker
  • ca 2 dl nötkräm t ex nutella
  • florsocker
  • flingsalt
Lägg till i inköpslistan