Coleslaw

Betyg 4.3 av 5.
711 personer har röstat
113
Coleslaw

Coleslaw är en krämig vitkålssallad med morot och majonnäs. Servera coleslaw som tillbehör till exempelvis grillat kött, hamburgare eller revbensspjäll.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 1999

Coleslaw

Ingredienser

4 portioner
245 - 250 g  finstrimlad vitkål (245 g motsvarar ca 7 dl vitkål)
1   liten morot
1   liten rödlök
1 dl  crème fraiche (lätt eller vanlig)
1/2 dl  majonnäs
1 tsk  fransk senap
1 tsk  socker
1/2 tsk  salt
1 krm  grovmald svartpeppar

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot en mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Klimatanpassa

Gör mer klimaträtt: Detta är redan Klimaträtt - vill du göra ännu mer Klimaträtt, byt ut crème fraiche mot en växtbaserad fraiche. Detta leder till en 70 % minskning av klimatpåverkan från maträtten.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
711 personer har röstat

Kommentarer

Rev i ett par klyftor vitlök, mycket godare

Ingvie

2024-04-24

Och även vitlök

Mattias

2024-02-20

Lade till russin efter smak, höjde den i mina ögon iallafall.

Mattias

2024-02-20

Näringsvärde per portion

Energi858 KJ / 205 kCal
Fett18 g
Salt1 g
Kolhydrater8 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Coleslaw, grundrecept
Betyg 2.5 av 5.
157 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ananascoleslaw
Betyg 3.4 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Cole slaw med mango
Betyg 3 av 5.
8 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Carolina sweet slaw
Betyg 4.1 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Coleslaw smaksatt med vallmofrö
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fänkåls-coleslaw
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga