Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Cola-marinad till kött

Cola-marinad till kött förbereder du dagen innan du ska grilla. Du gnider in köttet med torr grillkrydda och marinerar det sedan i cola-dryck, whisky och liquid smoke. Det ger köttet en härlig smak.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Gnid in köttet med rubben och lägg det i en fryspåse. Häll i cola-drycken, whiskyn och liquid smoke. Låt marinera i kyl över natten.
  2. Ta ut köttet en halvtimme före grillningen och torka av det lätt. Grilla sedan till önskat resultat. Skär köttet i tunna skivor tvärs över. Salta och peppra.
  3. Servera gärna tillsammans med Dillrostad potatis.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g valfritt nötkött t ex flankstek eller skivor av utskuren biff
  • 1/2 dl valfri rubb (torr grillkrydda)
  • 2 dl cola-dryck
  • 4 tsk whisky
  • 1 tsk liquid smoke
  • flingsalt
  • nymalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 838 kJ / 200 kCal
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer