Clam chowder med sidfläsk och potatis
Clam chowder med sidfläsk och potatis, en asienbetonad rätt med blåmusslor i vin som passar helgens finare middag. Fläsket och potatisen får smak av vitlök innan du tillsätter vinet och grädde för fyllighetens skull. Musslorna läggs i mot slutet.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2010
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
3 potatisar
100 g varmrökt sidfläsk
1 msk smör
2 dl vitt vin
2 dl vispgrädde
1 kg blåmusslor
1 - 1 1/2 msk färskpressad citronjuice
salt
1/2 dl finhackade örtkryddor (t ex persilja, körvel och timjan)
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde, byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde mot soja- eller havrebaserad gräddersättning, byt smör mot mjölkfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer