Clam chowder med sidfläsk och potatis

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Clam chowder med sidfläsk och potatis

Clam chowder med sidfläsk och potatis, en asienbetonad rätt med blåmusslor i vin som passar helgens finare middag. Fläsket och potatisen får smak av vitlök innan du tillsätter vinet och grädde för fyllighetens skull. Musslorna läggs i mot slutet.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2010

Clam chowder med sidfläsk och potatis

Ingredienser

4 portioner
1   gul lök
4   vitlöksklyftor
3   potatisar
100 g  varmrökt sidfläsk
1 msk  smör
2 dl  vitt vin
2 dl  vispgrädde
1 kg  blåmusslor
1 - 1 1/2 msk  färskpressad citronjuice
salt
1/2 dl  finhackade örtkryddor (t ex persilja, körvel och timjan)

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde, byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde mot soja- eller havrebaserad gräddersättning, byt smör mot mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Clam chowder
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillade blåmusslor med västerbottenssmör
Betyg 4.3 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillade lökar med curry- och musseldipp
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Linguine med blåmusslor och körsbärstomater
Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sallad med blå kongopotatis och blåmusslor
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Broccoli med musselemulsion 
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga