Clam chowder med sidfläsk och potatis | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Clam chowder med sidfläsk och potatis

Clam chowder med sidfläsk och potatis, en asienbetonad rätt med blåmusslor i vin som passar helgens finare middag. Fläsket och potatisen får smak av vitlök innan du tillsätter vinet och grädde för fyllighetens skull. Musslorna läggs i mot slutet.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala, halvera och skär löken i strimlor. Skala och finhacka vitlöken. Skala och skär potatisen i 1–2 cm stora bitar. Skär fläsket i ca 1/2 cm små tärningar.
  2. Fräs lök, vitlök, potatis och fläsk i smör i en kastrull. Häll på vin och grädde. Låt koka ca 10 minuter utan lock, tills potatisen är mjuk.
  3. Skölj och borsta musslorna. Släng trasiga musslor och de som inte stänger sig då du knackar på skalet. Tillsätt musslorna i kastrullen och koka ytterligare 5 minuter med lock. Släng musslor som inte har öppnat sig. Smaka av med citronjuice och salt. Garnera med örtkryddorna. Servera clam chowdern med ett gott bröd.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde, byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde mot soja- eller havrebaserad gräddersättning, byt smör mot mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 4 vitlöksklyftor
  • 3 potatisar
  • 100 g varmrökt sidfläsk
  • 1 msk smör
  • 2 dl vitt vin
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 kg blåmusslor
  • 1 1/2 msk färskpressad citronjuice
  • salt
  • 1/2 dl finhackade örtkryddor (t ex persilja, körvel och timjan)
Lägg till i inköpslistan