Clam chowder med sidfläsk och potatis

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Clam chowder med sidfläsk och potatis

Clam chowder med sidfläsk och potatis, en asienbetonad rätt med blåmusslor i vin som passar helgens finare middag. Fläsket och potatisen får smak av vitlök innan du tillsätter vinet och grädde för fyllighetens skull. Musslorna läggs i mot slutet.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2010

Clam chowder med sidfläsk och potatis

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
3 potatisar
100 g varmrökt sidfläsk
1 msk smör
2 dl vitt vin
2 dl vispgrädde
1 kg blåmusslor
1 - 1 1/2 msk färskpressad citronjuice
salt
1/2 dl finhackade örtkryddor (t ex persilja, körvel och timjan)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Clam chowder
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Linguine med blåmusslor och körsbärstomater
Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vinkokta fänkålsmusslor
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sallad med blå kongopotatis och blåmusslor
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Broccoli med musselemulsion
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Vitlöksgratinerade musslor
Betyg 4.3 av 5.
23 personer har röstat
Under 60 min att tillaga