Clafoutis med körsbär

Betyg 4.4 av 5.14 personer har röstat
Receptet har 8 kommentarer
Clafoutis med körsbär

Clafoutis är en härlig fransk efterrätt som liknar en lyxigare ugnspannkaka fylld med färska bär. Vi har valt att baka vår clafoutis med söta körsbär och serverar den gärna tillsammans med lättvispad grädde.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2021

Clafoutis med körsbär

Ingredienser

8 portioner
50 g smör
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
2 dl mandelmjöl
1/2 msk vaniljsocker
1 dl mjölk
250 g urkärnade körsbär

Till servering

lättvispad grädde

Gör så här

00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

8 st
  • VARNING! Det ska INTE vara någon mandelmjöl om man vil ha den riktiga Clafoutis. Det här är inte den klassiska Clafoutis

    Seifeddine

  • Blir en god sockerkaka med mandelsmak och frukt, men har ganska litet med clafoutis att göra. Inte alls den lena, pannkaksliknande konsistensen som det ska vara. För litet mjölk tror jag, öka med 1-2 dl så att smeten får samma konsistens som pannkakssmet.

    Martin

  • Kan man göra denna i en pajform eller behöver det vara en form med högre kanter?

    Rebecca

  • Jag ville ha den glutenfri så jag tog en dl havremjöl och en halv extra dl mandelmjöl. Blev supergott.

    Maria

  • Vad skulle man kunna ta i stället för mandel, utan att förstöra konsistensen eller proportionerna i kakan? Det känns som om det skulle bli lite ”tungt” med bara vetemjöl rakt igenom.

    Kaja

    Hej Kaja! Det kan bli knepigt att byta ut mandelmjölet helt men hasselnötsmjöl bör fungera rent konsistensmässigt. Men det blir ju starkare i smaken och det kanske är just nötter och mandel du vill/behöver utesluta. Annars kanske du hittar något annat recept med körsbär här: https://www.ica.se/recept/korsbar/fika/#:search=k%C3%B6rsb%C3%A4r Lycka till Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Gjorde den första med färska körsbär och den fick strykande åtgång, då hade jag också bytt ut vetemjölet mot glutenfritt mjöl. Det var inget som märktes enligt familj och vänner. Gjorde den ännu en gång på samma sätt-samma resultat i åtgång och popularitet. Nu gjorde jag den med plommon. Fin och god även efter att ha varit frusen. Jo det kan bara konstateras, den har blivit en favorit när det är bär och fruktsäsong.

    Marie

  • Mina körsbär fick dra några timmar i sött efterrättsvinet. Jag bytte mjölk mot grädde. Kakan blev jättegod och fick strykande åtgång. Harriet

    Harriet

  • Hittade inte körsbär i affären, så använde färska hallon och blåbär istället. Blev toppengott!

    Therése

Testa liknande recept

  • Körsbärsoppa (Spottsoppa)
    Betyg 4.9 av 5.24 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Dutch baby med risgrynsgröt
    Betyg 3.6 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Körsbärs-trifle med mandelcrème
    Betyg 3.8 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Glaserade körsbär
    Betyg 3.2 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad