Clafoutis med körsbär

Betyg 4.4 av 5.14 personer har röstat
Receptet har 8 kommentarer
Clafoutis med körsbär

Clafoutis är en härlig fransk efterrätt som liknar en lyxigare ugnspannkaka fylld med färska bär. Vi har valt att baka vår clafoutis med söta körsbär och serverar den gärna tillsammans med lättvispad grädde.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2021

Clafoutis med körsbär

Ingredienser

8 portioner
50 g smör
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
2 dl mandelmjöl
1/2 msk vaniljsocker
1 dl mjölk
250 g urkärnade körsbär

Till servering

lättvispad grädde

Gör så här

00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

8 st
  • VARNING! Det ska INTE vara någon mandelmjöl om man vil ha den riktiga Clafoutis. Det här är inte den klassiska Clafoutis

    Seifeddine

  • Blir en god sockerkaka med mandelsmak och frukt, men har ganska litet med clafoutis att göra. Inte alls den lena, pannkaksliknande konsistensen som det ska vara. För litet mjölk tror jag, öka med 1-2 dl så att smeten får samma konsistens som pannkakssmet.

    Martin

  • Kan man göra denna i en pajform eller behöver det vara en form med högre kanter?

    Rebecca

Testa liknande recept

  • Dutch baby med risgrynsgröt
    Betyg 3.6 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Körsbärsoppa (Spottsoppa)
    Betyg 4.9 av 5.24 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Körsbärs-trifle med mandelcrème
    Betyg 3.6 av 5.17 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Körsbärssylt med choklad
    Betyg 3.3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad