Citrusflarn med saffran och mandel

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
0
Citrusflarn med saffran och mandel

Citrusflarn är en god och lättlagad efterrätt där småcitrus och smördegen ger spelar huvudrollerna. Koka citrusskivorna i råsocker innan de läggs på en härlig bädd av färskost och saffran på smördegen. Tillaga i ugnen och servera gärna citrusflarnet med vispad grädde.

Citrusflarn med saffran och mandel

Ingredienser

8 portioner
4   småcitrus (t ex clementin)
1 dl  vatten
1 dl  råsocker
1/2   förp kyld smördeg (à 250 g)
100 g  naturell cream cheese
1 tsk  strösocker
1   förp saffran (à 1/2 g)
1/2 dl  mandelsplitter

Serveringsförslag

vispgrädde
vaniljsocker

För alla

Kontrollera noga innehållet i smördegen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smördeg, färskost och grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri smördeg och byt färskost och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Näringsvärdet är beräknat exkl. serveringsförslag.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi777 KJ / 186 kCal
Fett10 g
Salt0.1 g
Kolhydrater21 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Saffransglasyr
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Brödpudding med mandel och aprikosgrädde
Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Risgrynsgröt med citrus och skummad kanelmjölk
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Toscakaka med äpple
Betyg 4.7 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Juligt smörrebröd
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Äppelspindlar
Betyg 3.3 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga