Citrusflarn med saffran och mandel

Citrusflarn är en god och lättlagad efterrätt där småcitrus och smördegen ger spelar huvudrollerna. Koka citrusskivorna i råsocker innan de läggs på en härlig bädd av färskost och saffran på smördegen. Tillaga i ugnen och servera gärna citrusflarnet med vispad grädde.

Ingredienser
8 portioner
4 småcitrus (t ex clementin)
1 dl vatten
1 dl råsocker
1/2 förp kyld smördeg (à 250 g)
100 g naturell cream cheese
1 tsk strösocker
1 förp saffran (à 1/2 g)
1/2 dl mandelsplitter
Serveringsförslag
vispgrädde
vaniljsocker
Gör så här
01:00:00
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat exkl. serveringsförslag.
Energi777 KJ / 186 kCal
Fett10 g
Salt0.1 g
Kolhydrater21 g
Protein3 g
Kommentar
Jättegoda flarn men skippa grädden som tillbehör, det blir alldeles för fett och tillför inget. Jag funderar på att göra antingen en kinuskisås eller en hallonsås till.
Malin
2024-12-23