Citrusflarn med saffran och mandel

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
0
Citrusflarn med saffran och mandel

Citrusflarn är en god och lättlagad efterrätt där småcitrus och smördegen ger spelar huvudrollerna. Koka citrusskivorna i råsocker innan de läggs på en härlig bädd av färskost och saffran på smördegen. Tillaga i ugnen och servera gärna citrusflarnet med vispad grädde.

Citrusflarn med saffran och mandel

Ingredienser

8 portioner
4   småcitrus (t ex clementin)
1 dl  vatten
1 dl  råsocker
1/2   förp kyld smördeg (à 250 g)
100 g  naturell cream cheese
1 tsk  strösocker
1   förp saffran (à 1/2 g)
1/2 dl  mandelsplitter

Serveringsförslag

vispgrädde
vaniljsocker

För alla

Kontrollera noga innehållet i smördegen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smördeg, färskost och grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri smördeg och byt färskost och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Näringsvärdet är beräknat exkl. serveringsförslag.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi777 KJ / 186 kCal
Fett10 g
Salt0.1 g
Kolhydrater21 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Päronflarn
Betyg 3.3 av 5.
18 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ananastarte tatin med lime och kokos
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Piroger med rotselleri och ädelost
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Saffransglasyr
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Saffrans crème brûlée
Betyg 4.5 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Äppeltarte med kanelglass
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga