Citrusflarn med saffran och mandel
Citrusflarn är en god och lättlagad efterrätt där småcitrus och smördegen ger spelar huvudrollerna. Koka citrusskivorna i råsocker innan de läggs på en härlig bädd av färskost och saffran på smördegen. Tillaga i ugnen och servera gärna citrusflarnet med vispad grädde.
Ingredienser
8 portioner
4 småcitrus (t ex clementin)
1 dl vatten
1 dl råsocker
1/2 förp kyld smördeg (à 250 g)
100 g naturell cream cheese
1 tsk strösocker
1 förp saffran (à 1/2 g)
1/2 dl mandelsplitter
Serveringsförslag
vispgrädde
vaniljsocker
För alla
Kontrollera noga innehållet i smördegen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smördeg, färskost och grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri smördeg och byt färskost och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Näringsvärdet är beräknat exkl. serveringsförslag.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smördeg, färskost och grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri smördeg och byt färskost och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Näringsvärdet är beräknat exkl. serveringsförslag.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi777 KJ / 186 kCal
Fett10 g
Salt0.1 g
Kolhydrater21 g
Protein3 g
Kommentarer