Citrusflarn med saffran och mandel

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
0
Citrusflarn med saffran och mandel

Citrusflarn är en god och lättlagad efterrätt där småcitrus och smördegen ger spelar huvudrollerna. Koka citrusskivorna i råsocker innan de läggs på en härlig bädd av färskost och saffran på smördegen. Tillaga i ugnen och servera gärna citrusflarnet med vispad grädde.

Citrusflarn med saffran och mandel

Ingredienser

8 portioner
4 småcitrus (t ex clementin)
1 dl vatten
1 dl råsocker
1/2 förp kyld smördeg (à 250 g)
100 g naturell cream cheese
1 tsk strösocker
1 förp saffran (à 1/2 g)
1/2 dl mandelsplitter

Serveringsförslag

vispgrädde
vaniljsocker

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat exkl. serveringsförslag.
Energi777 KJ / 186 kCal
Fett10 g
Salt0.1 g
Kolhydrater21 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Smördegspizza med pumpa och manchego
Betyg 2.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Päronflarn
Betyg 3.3 av 5.
18 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Halloncheesecake i glas
Betyg 4.4 av 5.
48 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ananastarte tatin med lime och kokos
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Påskmuffins
Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Bagels
Betyg 3 av 5.
74 personer har röstat
Över 60 min att tillaga