Citronmousse med granatäpple | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Citronmousse med granatäpple

Läskande citronmousse med granatäpple är perfekt som dessert till en mäktigare huvudrätt. Granatäpplet går bra att byta ut mot andra frukter som till exempel jordgubbar eller kiwi.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Se till att alla ingredienser är rumsvarma. Vispa ihop mascarpone, crème fraiche och lemoncurd. Blanda i citronjuice.
  2. Knåda granatäpplet mot ett hårt underlag så det »knastrar«. Dela det mitt itu och pilla ut kärnorna med en gaffel.
  3. Fördela moussen i glas, toppa med rivet citronskal och granatäppelkärnor.

För alla

Fri från gluten. Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 2 dl lemon curd
  • 250 g mascarpone
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • 1 msk finrivet citronskal
  • 1/2 granatäpple
Lägg till i inköpslistan