Citronmousse

Betyg 4 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 6 kommentarer
Citronmousse

Fräsch och god dessert är denna hemlagade citronmousse. Det tar lite tid för moussen att stelna i kylen, så börja gärna förbereda efterrätten i god tid. Den friska citronmoussen görs med agar agar vilket ger dig en lakto-vegetarisk efterrätt. Servera gärna moussen i glas, snyggt och smidigt.

Citronmousse

Ingredienser

4 portioner
skal och saft från 2 citroner
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk agar agar
1 dl vatten
3 dl vispgrädde

Toppingförslag

färska hallon
rivet citronskal
myntablad

Gör så här

00:02:30
00:25:00
03:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

6 st
  • Provade göra denna, dubbel sats. Tycker det är lite otydligt i receptet under punkt fyra: Ska den först svalna vilket ju tog en bra stund, och sedan tjockna i 25-30 min? Eller är det en parallell process? Måste citronblandningen bli helt kall eller bara lite avsvalnad? Jag fick det nog inte rätt i alla fall, tror den skar sig då den blev grynig.

    Margareta

    Hej Margareta! Tråkigt att den blev grynig! Tiden är både för avsvalning och att den ska börja tjockna. Den behöver inte bli kall utan snarare rumsvarm. Det kan ta lite längre tid om satsen dubblas med tanke på mängden. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • "Det tar 25-30 min tills den får rätt konsistens” om man aldrig har gjort detta vad är då rätt konsistens?

    Michael

  • Gjorde denna som efterrätt till Ankbröst med rödvinssås. Lätt att göra och en fräschör som passar "söndagsmiddagen"

    Kirsten

  • Hej, jag gjorde receptet idag och serverade mina gäster dagen efter. Det lät som att det var en lyckad efterrätt! Däremot använde jag två tsk gelatinpulver istället för agar agar och det funkade suveränt! Detta skall göras igen

    Joel

  • Hej, går detta att förbereda dagen innan?

    Fanny

    Hej Fanny! Det går bra att förbereda moussen dagen innan och garnera den innan servering. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Hur många gelatinblad istället för agar agar?

    Camilla

    Hej Camilla! Du skulle kunna testa ett annat recept på citronmousse; https://www.ica.se/recept/lakritsbrownie-med-citronmousse-och-bar-717785/ Ta detta och häll upp i portionsglas, kanske blir något fler än fyra dock. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat exkl. topping.
Energi1649 KJ / 394 kCal
Fett30 g
Salt0.1 g
Kolhydrater28 g
Protein2 g

Testa liknande recept

  • Hallon- och chokladmousse
    Betyg 3.7 av 5.36 personer har röstat
    Receptet har 14 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Enkel chokladpannacotta
    Betyg 4 av 5.30 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Hallonmousse med rostad vit choklad
    Betyg 3.8 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Alkoholfri hallonmojito
    Betyg 3.6 av 5.23 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pop tarts med hallon
    Betyg 3.9 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad