Citronlemonad

Vad passar bättre en varm sommardag än ett glas iskall lemonad? Denna supergoda citronlemonad gör du själv genom att mixa socker, vatten och citron. Garnera med lite citronmeliss för en lyxig touch!

Gör så här
Har du lagat receptet?

Vad passar bättre en varm sommardag än ett glas iskall lemonad? Denna supergoda citronlemonad gör du själv genom att mixa socker, vatten och citron. Garnera med lite citronmeliss för en lyxig touch!

Har du lagat receptet?
Kommentarer
18 stSå fruktansvärt gott!! Men jag kan inte hitta näringsberäkningen någonstans.
Veronica
Bör drickas ganska snart efter tillagning Saknar konserveringsmedel - det är bra! MEN den jäser snabbt om den står framme. Inte farligt men smakar då inte lika gott!
Torsten
Alldeles för surt! 0.5 dl socker är på tok för lite!
Jenny
Tack Jenny och ni andra som kommenterat sockermängden. Vi har nu justerat till 1 dl socker, då blir lemonaden frisk och god. Det blev kanske lite väl syrligt med 1/2 dl socker :) Sockermängden går som flera av er skriver att justera om ni önskar sötare eller syrligare dryck. Lycka till, Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Assur! öka sockermängden
Heléne
Så god ökade lite grann med socker annars ok i värmen Lizette
Lisette
Ökade sockermängden med 0,75 dl. Blev väldigt läskande och gott.
Linda
I kommentarerna framgår det att receptet först var tänkt med 1,5 dl socker. Första gången hade jag två citroner och två lime och till detta 0,75 dl socker och det blev jättegott. Andra gången hade jag 4 citroner. Då behövde jag justera upp sötman ytterligare så 1,5 dl låter rimligare för att få en bra balans mellan syra och sötma. Jag valde att ha i fruktköttet också.
Daniel
För min smak är 1/2 socker för lite, det blir inte balanserat. 1 dl (eller åtminstone 3/4 dl) var bättre.
Nils
Någon undrade vad man kan ersätta sockret med, och xylitol (björksocker) är mkt bra ersättning, och nyttigt. Eller 50/50 socker/xylitol. Mums!
Max
Hur lång hållbarhet är det på lemonad?
Liza