Citronfärserad kycklingfilé
![Citronfärserad kycklingfilé](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Med välsmakande citronfärserad kycklingfilé är det inte svårt att ställa till fest. Citron, honung, grädde och timjan gör kycklingen förtjusande. Servera tillsammans med krispig klyftpotatis och en god sallad.
![Citronfärserad kycklingfilé](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Ingredienser
4 portioner
5 kycklingfiléer
1 citron
1 ägg
1/2 dl grädde
1 msk flytande honung
1 1/2 tsk salt
1 krm mald vitpeppar
2 msk hackad timjan
2 msk smör eller margarin
1 dl vatten
Till servering
klyftpotatis
blandad sallad
Gör så här
Recepttexten är avsedd för 4 portioner.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Kycklingen med färsen i var jättegod men jag skulle föredra en sky med mildare citronsmak.
Agneta
2008-02-16Mycket gott. Nästa gång ska jag prova att använda kycklinglårfiléer istället eftersom kycklingfiléer lätt blir torra när man steker dem. Håller med Kia om att ströbröd i fyllningen gör den enklare att hantera.
Sofia
2006-12-29En underbar kycklingrätt. Väldigt uppskattad bland gästerna. Ta gärna lite ströbröd i fyllningen, så blir den lite lättare att handskas med.
Kia
2003-12-10