Citronfärserad kycklingfilé
Med välsmakande citronfärserad kycklingfilé är det inte svårt att ställa till fest. Citron, honung, grädde och timjan gör kycklingen förtjusande. Servera tillsammans med krispig klyftpotatis och en god sallad.
Ingredienser
4 portioner
5 kycklingfiléer
1 citron
1 ägg
1/2 dl grädde
1 msk flytande honung
1 1/2 tsk salt
1 krm mald vitpeppar
2 msk hackad timjan
2 msk smör eller margarin
1 dl vatten
Till servering
klyftpotatis
blandad sallad
Gör så här
Recepttexten är avsedd för 4 portioner.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Kycklingen med färsen i var jättegod men jag skulle föredra en sky med mildare citronsmak.
Agneta
2008-02-16Mycket gott. Nästa gång ska jag prova att använda kycklinglårfiléer istället eftersom kycklingfiléer lätt blir torra när man steker dem. Håller med Kia om att ströbröd i fyllningen gör den enklare att hantera.
Sofia
2006-12-29En underbar kycklingrätt. Väldigt uppskattad bland gästerna. Ta gärna lite ströbröd i fyllningen, så blir den lite lättare att handskas med.
Kia
2003-12-10