Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Citronfärserad kycklingfilé

Med välsmakande citronfärserad kycklingfilé är det inte svårt att ställa till fest. Citron, honung, grädde och timjan gör kycklingen förtjusande. Servera tillsammans med krispig klyftpotatis och en god sallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Recepttexten är avsedd för 4 portioner.

  1. Skär en djup ficka i 4 av kycklingfiléerna. Skär den femte filén i mindre bitar.
  2. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv av skalet och pressa ur saften.
  3. Mixa kycklingbitarna med citronskal, ägg, grädde, honung och hälften av saltet och pepparn till en slät färs i matberedare eller med mixerstav. Blanda i timjanen.
  4. Fyll fickorna i kycklingfiléerna med citronfärsen. Fäst ihop med små trästickor.
  5. Hetta upp matfettet i en stekpanna. När det är ljusgult och slutat skumma läggs filéerna i och får steka på medelstark värme ca 8 min per sida.
  6. Krydda filéerna med resten av saltet och peppar. Ta upp filéerna på ett serveringsfat. Blanda citronsaften med vattnet och häll i pannan. Låt koka upp.
  7. Till servering: Häll skyn över filéerna och servera genast med klyftpotatis och en blandad sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 5 kycklingfiléer
  • 1 citron
  • 1 ägg
  • 1/2 dl grädde
  • 1 msk flytande honung
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 krm mald vitpeppar
  • 2 msk hackad timjan
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 dl vatten
Till servering
  • klyftpotatis
  • blandad sallad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB