Citronfärserad kycklingfilé

Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
3
Citronfärserad kycklingfilé

Med välsmakande citronfärserad kycklingfilé är det inte svårt att ställa till fest. Citron, honung, grädde och timjan gör kycklingen förtjusande. Servera tillsammans med krispig klyftpotatis och en god sallad.

Citronfärserad kycklingfilé

Ingredienser

4 portioner
5   kycklingfiléer
1   citron
1   ägg
1/2 dl  grädde
1 msk  flytande honung
1 1/2 tsk  salt
1 krm  mald vitpeppar
2 msk  hackad timjan
2 msk  smör eller margarin
1 dl  vatten

Till servering

klyftpotatis
blandad sallad

Gör så här

Recepttexten är avsedd för 4 portioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Kycklingen med färsen i var jättegod men jag skulle föredra en sky med mildare citronsmak.

Agneta

2008-02-16

Mycket gott. Nästa gång ska jag prova att använda kycklinglårfiléer istället eftersom kycklingfiléer lätt blir torra när man steker dem. Håller med Kia om att ströbröd i fyllningen gör den enklare att hantera.

Sofia

2006-12-29

En underbar kycklingrätt. Väldigt uppskattad bland gästerna. Ta gärna lite ströbröd i fyllningen, så blir den lite lättare att handskas med.

Kia

2003-12-10

Testa liknande recept

Kotlettskivor i fransk senapssås
Betyg 4.3 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Äppeldessert med kanel och rostade hasselnötter
Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lammfärskorvar med ajvar relish
Betyg 2 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kryddig helgkalkon
Betyg 3.2 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fruktsoppa med vispad grädde och mandelbiskvier
Betyg 3.4 av 5.
7 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Nässeltimbaler med räkor
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga