Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Citrondipp med räkor

Letar du efter ett festligt tilltugg eller en rolig förrätt? Testa att laga till en citrondipp med räkor. Du trär räkorna på små spett och doppar dem sedan i den krämiga citrondippen. Snyggt, lyxigt och gott!

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala räkorna, men lämna kvar stjärtfenan. Trä upp räkorna på små träpinnar.
  2. Skala moroten. Skär morot och gurka i långa stavar.
  3. Rör ihop såsen och fördela den i portionsglas eller skålar. Ställ i grönsaksstavarna.
  4. Stek räkorna i smör. Salta. Ställ spetten i glasen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 extra stora lyxräkor
  • 1 morot
  • 1 bit gurka (1 bit motsvarar ca 10 cm)
  • 1 krm salt
  • 1 msk smör
Sås
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • strimlat skal och pressad juice av 1/4 citron (1/4 citron motsvarar ca 1 msk juice)
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 krm medelhavssalt
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer