Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Cruditéer med apelsin- och rosmarindip

Cruditéer med apelsin- och rosmarindip är ett perfekt snacks till julfesten. Blanda snabbt ihop en söt-syrlig dipp och lägg i portionsglas som du toppar med krispiga grönsaksstavar. En söt glögg passar perfekt till dina härliga cruditéer och dipp.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dip: Riv det yttersta skalet av apelsinen. Blanda apelsinraspet med yoghurt, honung, senap och rosmarin. Smaksätt med salt och peppar.
  2. Grönsaker: Skala och skär ändarna av morötterna. Dela och kärna ur gurkan och paprikan. Skär grönsakerna i stavar.
  3. Fördela yoghurten i vida portionsglas. Ställ grönsaksstavarna i glaset med dip.

Ingredienser

Portioner: 4
Apelsin- och rosmarindip
  • 1/2 apelsin
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 2 tsk flytande honung
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 tsk färsk hackad rosmarin
  • salt och peppar
Grönsaker
  • 2 morötter
  • 1/3 gurka
  • 1 röd eller gul paprika (spetspaprika)
  • 12 färska sockerärtor
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?