Chutney på trattisar

Betyg 5 av 5.
6 personer har röstat
1
Chutney på trattisar

Chutney på trattkantareller, ett mästerligt tillbehör till de flesta maträtter. De förvällda trattkantarellerna ger du smak av kanel, ingefära och ljuvliga katrinplommon. Den söta chutneyn förvaras sedan i kyl.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2010

Chutney på trattisar

Ingredienser

2 burkar
3   liter rensade trattkantareller
3 dl  ättiksprit
7 dl  vatten
1   liter socker
3   kanelstänger
1 tsk  vitpepparkorn
2 tsk  kajennpeppar
1   skalad gul lök
10   katrinplommon
2 msk  skivad färsk ingefära

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
6 personer har röstat

Kommentar

Lite för mycket kanelsmak. Nästa gång provar jag med 2 stänger !

Jan-erik

2012-10-24

Testa liknande recept

Syltad svamp och rödlök
Betyg 3.4 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chutney
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Picklade trattkantareller med chili och sesamfrö
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Syltade kantareller med rosmarin
Betyg 4.2 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Smördegsvåffla med trattkantareller och persilja
Betyg 4.2 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Svampmacka med grönkål och manchego
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga