Chutney på trattisar

6
1
Chutney på trattisar

Chutney på trattkantareller, ett mästerligt tillbehör till de flesta maträtter. De förvällda trattkantarellerna ger du smak av kanel, ingefära och ljuvliga katrinplommon. Den söta chutneyn förvaras sedan i kyl.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2010

Chutney på trattisar

Ingredienser

2 burkar
3 liter rensade trattkantareller
3 dl ättiksprit
7 dl vatten
1 liter socker
3 kanelstänger
1 tsk vitpepparkorn
2 tsk kajennpeppar
1 skalad gul lök
10 katrinplommon
2 msk skivad färsk ingefära

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentar

Jan-erik

2012-10-24

Lite för mycket kanelsmak. Nästa gång provar jag med 2 stänger !