Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Chutney på trattisar

Chutney på trattkantareller, ett mästerligt tillbehör till de flesta maträtter. De förvällda trattkantarellerna ger du smak av kanel, ingefära och ljuvliga katrinplommon. Den söta chutneyn förvaras sedan i kyl.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 burkar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Förväll rensade trattkantareller i kokande vatten ett par minuter. Häll av vattnet.
  2. Koka upp ättiksprit, vatten, socker, kanelstänger, vitpepparkorn och kajennpeppar till en lag i en kastrull. Tillsätt svamp, skalad gul lök i bitar, katrinplommon och skivad färsk ingefära. Koka på svag värme minst 1 timme till simmig konsistens.
  3. Häll upp i väl rengjorda burkar.

Ingredienser

Portioner: 2 burkar
  • 3 liter rensade trattkantareller
  • 3 dl ättiksprit
  • 7 dl vatten
  • 1 liter socker
  • 3 kanelstänger
  • 1 tsk vitpepparkorn
  • 2 tsk kajennpeppar
  • 1 skalad gul lök
  • 10 katrinplommon
  • 2 msk skivad färsk ingefära
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer