Chutney på trattisar
![Chutney på trattisar](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_26426/cf_259/chutney_pa_trattisar.jpg)
Chutney på trattkantareller, ett mästerligt tillbehör till de flesta maträtter. De förvällda trattkantarellerna ger du smak av kanel, ingefära och ljuvliga katrinplommon. Den söta chutneyn förvaras sedan i kyl.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2010
![Chutney på trattisar](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_26426/cf_259/chutney_pa_trattisar.jpg)
Ingredienser
2 burkar
3 liter rensade trattkantareller
3 dl ättiksprit
7 dl vatten
1 liter socker
3 kanelstänger
1 tsk vitpepparkorn
2 tsk kajennpeppar
1 skalad gul lök
10 katrinplommon
2 msk skivad färsk ingefära
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Lite för mycket kanelsmak. Nästa gång provar jag med 2 stänger !
Jan-erik
2012-10-24