Chorizoconfiterad lax med rostade grönsaker

Chorizoconfiterad lax med rostade grönsaker är ett rustikt och spännande recept där korv, laxfilé och potatis är huvudingredienser. Paprika, schalottenlök och tomat rostas i ugn. Citron sätter pricken över i.
 Ett recept från: 
Buffé nr 3, 2007

Ingredienser
4 portioner
3 dl vatten
1  hönsbuljongtärning
300 - 400 g chorizo (helst råa)
8  potatisar (8 potatisar motsvarar ca 600 g)
2 dl olivolja + lite till plåten
4  lagerblad
1 tsk färsk timjan (repade blad)
2 msk paprikapulver
1/2 dl vit balsamvinäger
1  stor röd paprika
1  ask körsbärstomater (à 250 g)
4  schalottenlökar
12  vitlöksklyftor (med skal)
600 g benfri laxfilé med skin
2  citroner
 salt
 peppar
 bladpersilja till garnering
Gör så här
Så här gör du- texten är avsedd för 4 portioner.
00:30:00
00:15:00
00:05:00
00:25:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3570 KJ / 850 kCal
Fett52 g
Kommentarer
3 stKompletterade med zucchini och broccoli bland grönsakerna, blev kalas!
Marcus
Vart är detta confiterat? För att confitera behöver man långsamt koka något i fett. Vilket man inte alls gör här. Villseledande titel
Simon
Massor av smak. Toppenrätt.
Jill