Chokladtiramisu-paj

Älskar du också den berömda italienska dessertklassikern tiramisu? Prova att göra den på nytt vis – med en botten av krossade chokladkex och en fyllning av chokladtryffel, toppad med mascarponekräm.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2021

Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
6 stVa 😋 gött
Michael
Är en straight up chokladpaj, då den saknar smaken av zabaione och kaffe som gör att tiramisu smakar tiramisu. Men det är en god chokladpaj! Rekommenderar dock att ta bort fyllningen i oreokexen innan de krossas, eftersom fyllningen gör kexsmulet kladdigt och svårare att finfördela.
Ida
Mäktig, räcker till väldigt många
Elisabeth
Dessert med mycket chokladsmak och inte alls söt.
Ann-sophie
Lite omständigt att göra m jättegott. Använde glutenfria chokladkex o det gick också bra
Elisabeth
Går det att frysa in efter choklad/grädden stelnat? Alt hur länge håller sig den i kylen utan sista stegen (topping) när grädden/mascarpone ska spritsas på? Fick ett framflyttat kalas men hade hunnit göra kexbotten+chokladgrädden.
Sandra