Chokladtårta med Baileys
Det här receptet på chokladtårta med Baileys är en utsökt efterrätt. Chokladtårtan är ljuvlig, lyxig, smakrik, söt och syrlig på samma gång och kommer definitivt att älskas av alla som får smaka! Helt enkelt en exemplarisk och graciös efterrätt!
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2011
Ingredienser
8 bitar
350 g mörk choklad (ca 70 % kakaohalt)
150 g smör
2 msk Baileys
6 ägg
1 dl socker
smör till formen
kakao (pulver) till formen
Till servering
3 dl vispgrädde
finrivet skal av 1 apelsin
För alla
Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: mjöla formen med glutenfritt mjöl, majsstärkelse (Maizena) eller potatismjöl.
Gör så här
Tips
Efter ett par dagar i kylen blir den kompakt, och den fylliga chokladsmaken blir helt fantastisk.
Kanderade apelsiner:
1. Sätt ugnen på 225°C.
2. Tvätta och skär 2 apelsiner i tunna skivor (för 8 bitar tårta). Koka dem 1 minut i vatten.
3. Häll av och torka dem med hushållspapper. Lägg ut apelsinskivorna på en ugnsplåt (ett bakplåtspapper sparar disk). Pudra rikligt med florsocker. Ställ in mitt i ugnen 15 minuter.
4. Ta ut och vänd skivorna. Pudra skivorna rikligt med florsocker igen. Tilllaga ytterligare 15 minuter mitt i ugnen. Passa så att de inte bränns.
Kanderade apelsiner:
1. Sätt ugnen på 225°C.
2. Tvätta och skär 2 apelsiner i tunna skivor (för 8 bitar tårta). Koka dem 1 minut i vatten.
3. Häll av och torka dem med hushållspapper. Lägg ut apelsinskivorna på en ugnsplåt (ett bakplåtspapper sparar disk). Pudra rikligt med florsocker. Ställ in mitt i ugnen 15 minuter.
4. Ta ut och vänd skivorna. Pudra skivorna rikligt med florsocker igen. Tilllaga ytterligare 15 minuter mitt i ugnen. Passa så att de inte bränns.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Mmm denna var god men jag nästa gång ska jag nog grädda den lite kortare. den blev lite smulig... men som sagt mycket god!!!
Anita
2011-12-15