Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Chokladsnitt

Krispiga små chokladsnitt med pärlsocker är trevligt till en mysig fika i solen. Du blandar mjöl, socker, kakao och ägg till en deg som sedan delas i mindre bitar och penslas med ägg så att sockret ska fästa.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 60 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Blanda mjöl, socker, kakao och vanilj i en skål, eller direkt på bakbordet. Tillsätt ägget och rumsvarmt matfett.
  3. Arbeta degen smidig. Rulla ut till 5 längder (för 60 st), lika långa som plåten. Platta till dem lite. Pensla och strö på pärlsocker.
  4. Grädda i 10-12 minuter. Skär längderna i bitar lite på snedden när de fortfarande är varma.

Ingredienser

Portioner: 60 st
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 dl strösocker
  • 4 msk kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 stort ägg
  • 200 g smör eller margarin
Pensling
  • 1 uppvispat ägg
  • pärlsocker
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?