Chokladparfait med calvados och stekta äppeltärningar

Betyg 3.3 av 5.
14 personer har röstat
0
Chokladparfait med calvados och stekta äppeltärningar

Chokladparfait med calvados och stekta äppeltärningar är en utsökt dessert med en inte för tung chokladsmak. Gör i ordning parfaiten minst fem timmar innan servering och stek äppeltärningarna precis innan efterrätten ska avnjutas.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2003

Chokladparfait med calvados och stekta äppeltärningar

Ingredienser

8 portioner
150 g  mörk blockchoklad
2   ägg
2 msk  calvados (äppelbrännvin)
1 dl  florsocker
2 dl  vispgrädde
2   syrliga, fasta äpplen
1 msk  pressad citronjuice
2 msk  smör
3 msk  socker

För alla

Innehåller inte gluten eller ägg. Mjölk ingår.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkfritt margarin och använd t ex mjölkfri gräddprodukt från Oatly eller Beneviva i stället för crème fraiche.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
14 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Kaffeparfait
Betyg 4.4 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Limeparfait
Betyg 2.8 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Passionsfruktparfait på en bädd av exotiska frukter
Betyg 3.3 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Superenkel daimparfait
Betyg 4.1 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Semifreddo med nötter och maräng
Betyg 2.9 av 5.
25 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Jordgubbsparfait på maräng med apelsinsås
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga