Chokladparfait med calvados och stekta äppeltärningar

Betyg 3.3 av 5.
14 personer har röstat
0
Chokladparfait med calvados och stekta äppeltärningar

Chokladparfait med calvados och stekta äppeltärningar är en utsökt dessert med en inte för tung chokladsmak. Gör i ordning parfaiten minst fem timmar innan servering och stek äppeltärningarna precis innan efterrätten ska avnjutas.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2003

Chokladparfait med calvados och stekta äppeltärningar

Ingredienser

8 portioner
150 g mörk blockchoklad
2 ägg
2 msk calvados (äppelbrännvin)
1 dl florsocker
2 dl vispgrädde
2 syrliga, fasta äpplen
1 msk pressad citronjuice
2 msk smör
3 msk socker

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
14 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Kaffeparfait
Betyg 4.4 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Äppelgranité
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Apelsinparfait med choklad och mandel
Betyg 4.6 av 5.
25 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Superenkel daimparfait
Betyg 4.1 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Semifreddo med nötter och maräng
Betyg 2.9 av 5.
25 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Saffransparfait
Betyg 3.7 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga