Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Chokladparfait med calvados och stekta äppeltärningar

Chokladparfait med calvados och stekta äppeltärningar är en utsökt dessert med en inte för tung chokladsmak. Gör i ordning parfaiten minst fem timmar innan servering och stek äppeltärningarna precis innan efterrätten ska avnjutas.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smält chokladen över vattenbad. Dela på vitor och gulor. Rör ner äggulorna och calvadosen i chokladen.
  2. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa i florsockret, lite i sänder.
  3. Vispa grädden, ej för hårt.
  4. Vänd försiktigt samman chokladsmet med grädde och äggvitor. Frys in i små portionsformar, minst 4 timmar.
  5. Skär äpplena i cm-stora tärningar. Lägg dem i en skål, häll citronjuicen över.
  6. Stek äppeltärningarna i smöret tills de börjar mjukna. Strö över sockret, låt det smälta och rör om.
  7. Doppa portionsformarna några sekunder i hett vatten och stjälp upp parfaiten på assietter. Lägg de varma äppeltärningarna runt om och servera genast.

För alla

Innehåller inte gluten eller ägg. Mjölk ingår.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkfritt margarin och använd t ex mjölkfri gräddprodukt från Oatly eller Beneviva i stället för crème fraiche.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 150 g mörk blockchoklad
  • 2 ägg
  • 2 msk Calvados (äppelbrännvin)
  • 1 dl florsocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 syrliga, fasta äpplen
  • 1 msk pressad citronjuice
  • 2 msk smör
  • 3 msk socker
Lägg till i inköpslistan