Chokladparfait
![Chokladparfait](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
En krämig chokladparfait som du tillagar med vispgrädde, mörk choklad, florsocker och ägg redan dagen innan den ska serveras. Den mörka chokladen ger en djup och och rik smak.
![Chokladparfait](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Ingredienser
6 portioner
200 g mörk choklad (70%)
6 msk florsocker
2 msk varmt vatten
2 1/2 dl vispgrädde
4 ägg
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Då jag hade en gäst som inte äter mörk choklad använde jag en ljus blockchoklad med hyfsat hög (32%) kakaohalt istället och det gick utmärkt. Alla gästerna var mycket nöjda.
Birgitta
2009-01-27