Chokladparfait

Betyg 2.5 av 5.
4 personer har röstat
1
Chokladparfait

En krämig chokladparfait som du tillagar med vispgrädde, mörk choklad, florsocker och ägg redan dagen innan den ska serveras. Den mörka chokladen ger en djup och och rik smak.

Chokladparfait

Ingredienser

6 portioner
200 g  mörk choklad (70%)
6 msk  florsocker
2 msk  varmt vatten
2 1/2 dl  vispgrädde
4   ägg

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.5 av 5.
4 personer har röstat

Kommentar

Då jag hade en gäst som inte äter mörk choklad använde jag en ljus blockchoklad med hyfsat hög (32%) kakaohalt istället och det gick utmärkt. Alla gästerna var mycket nöjda.

Birgitta

2009-01-27

Testa liknande recept

Kaffeparfait
Betyg 4.4 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Limeparfait
Betyg 2.8 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Marängparfait med hallon och choklad
Betyg 3.9 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hallonparfait
Betyg 2.4 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Nougatparfait med brownie och bär
Betyg 4.3 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Passionsfruktparfait på en bädd av exotiska frukter
Betyg 3.3 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga