Chokladparfait | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Chokladparfait

En krämig chokladparfait som du tillagar med vispgrädde, mörk choklad, florsocker och ägg redan dagen innan den ska serveras. Den mörka chokladen ger en djup och och rik smak.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Bryt chokladen i bitar och lägg den i en bunke. Tillsätt florsocker och vatten. Sätt skålen i en kastrull med varmt vatten på svag värme. Smält under omrörning. Ta upp bunken ur kastrullen.
  2. Vispa i äggulorna en i taget i den smälta chokladen. Vispa äggvitorna till ett fast skum och grädden tjock.
  3. Vänd försiktigt ner äggvitorna i chokladen och därefter grädden.
  4. Klä en avlång form eller bunke med plastfolie. Häll ner chokladsmeten. Täck med plastfolie. Ställ parfaiten i frysen 1 dygn.
  5. Ta fram parfaiten ca 25 minuter innan den ska serveras. Stjälp upp den och dra bort plasten.
  6. Servera parfaiten i skivor.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 200 g mörk choklad (70%)
  • 6 msk florsocker
  • 2 msk varmt vatten
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 4 ägg
Lägg till i inköpslistan