Chokladkladdkakor
Mumsiga chokladkladdkakor har strykande åtgång! Kakorna med kraftig smak av choklad blir härligt sega. Lätta att baka och perfekt att ta med sig på utflykt.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2010
Ingredienser
24 kakor
200 g mörk choklad (ca 45 % kakaohalt)
1/2 vaniljstång
1 1/2 msk espressokaffe
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl kakao
1 tsk bakpulver
50 g rumsvarmt smör
1 1/3 dl socker
1 1/3 dl farinsocker
2 ägg
1/2 tsk salt
1 dl grovhackade nötter t ex pistage, valnötter eller pecannötter
50 g grovhackad vit choklad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jättegoda kakor! Men vad är de vita prickarna på kakorna på bilden för något? Så blev det inte när jag bakade.
Izabella
2012-04-23Är det något fel med receptet eller är orden fel valda? "5. Vispa smör, socker och farinsocker lätt och pösigt med en elvisp" 2,5 dl socker och 50 gram smör har inte en chans att pösa, det är bara sockrigt med en gnutta smör. Hur är det tänkt att det ska vara?
Jenny
2011-06-29