Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Chokladkladdkakor

Mumsiga chokladkladdkakor har strykande åtgång! Kakorna med kraftig smak av choklad blir härligt sega. Lätta att baka och perfekt att ta med sig på utflykt.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 24 kakor portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Bryt chokladen i bitar och smält i en skål över vattenbad eller i mikro.
  3. Skär ett snitt i vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Ta chokladen från värmen. Tillsätt fröna i chokladen tillsammans med kaffet. Blanda runt och låt stå.
  4. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt i en skål.
  5. Vispa smör, socker och farinsocker med en elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget, under fortsatt vispning. Tillsätt chokladsmeten, lite i taget under vispning, tills det är slätt. Sänk hastigheten och blanda ner mjölblandningen, nötter och choklad. Låt vila i 10 minuter.
  6. Klä 2 plåtar (för 24 kakor) med bakplåtspapper. Klicka ut smeten med hjälp av en sked, ca 4 cm ifrån varandra.
  7. Grädda i ugnen 10–12 minuter. Låt kakorna svalna. Lägg dem i en burk för att ta med.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett, kontrollera chokladen.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett, kontrollera chokladen.

Ingredienser

Portioner: 24 kakor
  • 200 g mörk choklad (ca 45 % kakaohalt)
  • 1/2 vaniljstång
  • 1 1/2 msk espressokaffe
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 1 1/3 dl socker
  • 1 1/3 dl farinsocker
  • 2 ägg
  • 1/2 tsk salt
  • 1 dl grovhackade nötter t ex pistage, valnötter eller pecannötter
  • 50 g grovhackad vit choklad
Lägg till i inköpslistan