Chokladkladdkakor

53
2
Chokladkladdkakor

Mumsiga chokladkladdkakor har strykande åtgång! Kakorna med kraftig smak av choklad blir härligt sega. Lätta att baka och perfekt att ta med sig på utflykt.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2010

Chokladkladdkakor

Ingredienser

24 kakor
200 g
mörk choklad (ca 45 % kakaohalt)
1/2
vaniljstång
1 1/2 msk
espressokaffe
2 1/2 dl
vetemjöl
1/2 dl
kakao
1 tsk
bakpulver
50 g
rumsvarmt smör
1 1/3 dl
socker
1 1/3 dl
farinsocker
2
ägg
1/2 tsk
salt
1 dl
grovhackade nötter t ex pistage, valnötter eller pecannötter
50 g
grovhackad vit choklad

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett, kontrollera chokladen.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett, kontrollera chokladen.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

53

Kommentarer

Izabella

2012-04-23

Jättegoda kakor! Men vad är de vita prickarna på kakorna på bilden för något? Så blev det inte när jag bakade.

Jenny

2011-06-29

Är det något fel med receptet eller är orden fel valda? "5. Vispa smör, socker och farinsocker lätt och pösigt med en elvisp" 2,5 dl socker och 50 gram smör har inte en chans att pösa, det är bara sockrigt med en gnutta smör. Hur är det tänkt att det ska vara?

Testa liknande recept