Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Chokladcrème med jordgubbsmarinerade apelsiner

Ett lyxigt recept på chokladcrème med jordgubbsmarinerade apelsiner. Du gör desserten av grädde, choklad, jordgubbar, apelsiner och basilika. Tjusig och välsmakande efterrätt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hetta upp grädden i en kastrull ta den från plattan, lägg i chokladen i bitar och rör till den smält. Rör tills chokladmassan är slät. Sätt in i kylskåp tills den är riktigt kall. Vispa upp crèmen.
  2. Tina jordgubbarna om de är frysta. Mixa dem och rör ner florsocker. Skala och skär hinnfria klyftor av apelsinerna. Blanda ner apelsinklyftorna och basilikan i jordgubbarna.
  3. Värm en sked i hett vatten och skeda upp crèmen. 
  4. Servera crèmen med apelsinklyftorna, garnera med basilika.

För alla

Rätten är gluten- och äggfri.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde och om så behövs mjölkfri choklad.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre- eller sojabaserad gräddersättning och använd mjölkfri choklad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 dl vispgrädde
  • 100 g mörk choklad (70 %)
  • 125 g jordgubbar
  • 1 msk florsocker
  • 2 apelsiner
  • 2 msk skuren basilika
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?