Chokladcheesecake på cookiebotten

Betyg 3.2 av 5.134 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Chokladcheesecake på cookiebotten

Supergod och mäktig chokladcheesecake där botten görs på chocolate chip cookies. Kakan fylls sedan med en saftig blandning av choklad, kvarg, färskost, socker och ägg. Avnjut med tillbehör som körsbärssylt och vispad grädde.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2011

Chokladcheesecake på cookiebotten

Ingredienser

8 bitar

Botten

250 g chocolate chip cookies
75 g rumsvarmt smör

Fyllning

200 g mörk choklad (ca 70 %)
1 burk kvarg 10 % fett (à 250 g)
300 g färskost
2 ägg
1 1/2 dl socker

Till servering

körsbärssylt
vispad grädde

Gör så här

00:35:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

4 st
  • Vet inte vad jag gjorde för fel. Följde receptet men hade den i ugnen i 50 minuter för tog tid att bli klar. Sen hade jag kaka över hela spisen då den flöt ut överallt.

    Susanne

  • Succé på lunchbjudningen. Råkade köpa chocolate chip cookies med smaken vit choklad/ngt rött bär men det blev faktiskt inte dumt alls, snarare godare då de röda bären i kakorna tillförde en riktigt trevlig friskhet.

    Cecilia

  • Det gick bra att göra kakan glutenfri genom att använda glutenfria kakor.

    Birgitta

Testa liknande recept

  • Blåbärscheesecake i långpanna
    Betyg 4.3 av 5.17 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Choklad- och kaffecheesecake
    Betyg 3 av 5.135 personer har röstat
    Receptet har 13 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Apelsincheesecake på chokladbotten
    Betyg 3.2 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad