Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Choklad- och pistagenötsflarn

Gudomliga chokladflarn som är pricken över i till de flesta glass- och moussedesserter. Strö hackade pistagenötter och hasselnötskärnor över rundlarna och försök vänta tålmodigt på att få provsmaka!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smält chokladen över vattenbad. Eller ca 1 1/2 minut i mikron på 750W.
  2. Bred ut 16 rundlar på ett smörpapper (för 8 port). Strö över de hackade nötterna. Ställ svalt och låt flarnen stelna.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 100 g mörk choklad
  • 2 1/2 msk hackade pistagenötter
  • 2 msk hasselnötskärnor
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?