Chips med citruscrème och löjrom

Betyg 4.4 av 5.
29 personer har röstat
2
Chips med citruscrème och löjrom

Löjromschips är löjligt enkelt, och löjligt gott. Vispa ihop en syrlig kräm på citron och crème fraiche, klicka på salta chips och toppa med lyxig löjrom.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2013

Chips med citruscrème och löjrom

Ingredienser

6 portioner
1 dl  crème fraiche
finrivet skal av 1/2   citron
ca 70 g  mandelpotatischips eller lantchips

Till garnering

80 g  löjrom (eller röd stenbitsrom)
finhackad gräslök
ev dillvippa
nymalen svartpeppar

För alla

Fri från gluten och ägg, men kontrollera innehållet i chipsen.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och kontrollera innehållet i chipsen.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) och kontrollera innehållet i chipsen.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
29 personer har röstat

Kommentarer

Så gott! Citronen är pricken över i. Smaskig starter innan middag.

Anna

2022-07-24

Så gott! Det här gör jag ofta som en starter innan maten😊

Ulrika

2020-01-17

Testa liknande recept

Små bakade potatisar med fyllningar från havet
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lyxsnittar med hummer och löjrom
Betyg 3.8 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Mandelsoppa med regnbågsrom och dill
Betyg 4.5 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Löjromscrostini med avokadokräm
Betyg 3.9 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Hasselbackspotatis med löjrom och gräddfil
Betyg 4.6 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Löjromspizza
Betyg 4.6 av 5.
71 personer har röstat
Över 60 min att tillaga