Chips med citruscrème och löjrom
Löjromschips är löjligt enkelt, och löjligt gott. Vispa ihop en syrlig kräm på citron och crème fraiche, klicka på salta chips och toppa med lyxig löjrom.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2013
Ingredienser
6 portioner
1 dl crème fraiche
finrivet skal av 1/2 citron
ca 70 g mandelpotatischips eller lantchips
Till garnering
80 g löjrom (eller röd stenbitsrom)
finhackad gräslök
ev dillvippa
nymalen svartpeppar
För alla
Fri från gluten och ägg, men kontrollera innehållet i chipsen.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och kontrollera innehållet i chipsen.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) och kontrollera innehållet i chipsen.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Så gott! Citronen är pricken över i. Smaskig starter innan middag.
Anna
2022-07-24Så gott! Det här gör jag ofta som en starter innan maten😊
Ulrika
2020-01-17