Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Chips med citruscrème och löjrom

Löjligt enkelt, och löjligt gott. Vispa ihop en syrlig kräm på citron och crème fraiche, klicka på salta chips och toppa med lyxig löjrom.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa crème fraichen till en fast kräm med elvisp.
  2. Blanda ner citronskalet. 
  3. Spritsa eller klicka krämen på chipsen. 
  4. Toppa med rom, gräslök och ev dillvippor. Mal över lite svartpeppar.
  5. Servera genast.

För alla

Fri från gluten och ägg, men kontrollera innehållet i chipsen.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och kontrollera innehållet i chipsen.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) och kontrollera innehållet i chipsen.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 dl crème fraiche
  • finrivet skal av 1/2 citron
  • ca 70 g mandelpotatischips eller lantchips
Till garnering
  • 80 g löjrom (eller röd stenbitsrom)
  • finhackad gräslök
  • ev dillvippa
  • nymalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer