Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Chinese egg tarts

I Hongkong ligger vaniljdoften tät från alla gatukonditorier som bakar dessa söta minipajer, eller chinese egg tarts som de heter på engelska. Kort och gott består de av ett frasigt pajskal fyllt med en krämig, äggbaserad vaniljfyllning. Svårt att motstå!

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär smöret i tärningar och mixa med mjöl, socker och salt i en matberedare till en smulig deg. Tillsätt ägget och mixa snabbt ihop till en deg.
  2. Forma degen till en rulle och skär i 12 bitar (för 12 portioner).
  3. Tryck ut degen i engångsformar av aluminium, eller i en muffinsplåt. Ställ i kylen minst 30 minuter.
  4. Sätt ugnen på 200°C.
  5. Vispa snabbt ihop ägg, kondenserad mjölk, florsocker och vaniljsocker.
  6. Ta ut pajskalen ur kylen och ställ på en bakpappersklädd plåt. Fyll skalen med smeten nästan ända upp.
  7. Ställ in i i nedre delen av ugnen 15–20 minuter, pajen ska vara lite krämig i mitten. Servera pajen ljummen, gärna med körsbärskompott.

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 12
  • 150 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 1/4 dl strösocker
  • 1 1/2 krm salt
  • 1 ägg
Fyllning
  • 4 ägg
  • 1 burk sötad, kondenserad mjölk (à ca 400 ml)
  • 1 1/2 msk florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1438 kJ / 344 kCal