Chinese egg tarts

39
5
Chinese egg tarts

I Hongkong ligger vaniljdoften tät från alla gatukonditorier som bakar dessa söta minipajer, eller chinese egg tarts som de heter på engelska. Kort och gott består de av ett frasigt pajskal fyllt med en krämig, äggbaserad vaniljfyllning. Svårt att motstå!

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2015

Chinese egg tarts

Ingredienser

12 portioner
150 g smör
3 dl vetemjöl
1 1/4 dl strösocker
1 1/2 krm salt
1 ägg

Fyllning

4 ägg
1 burk sötad, kondenserad mjölk (à ca 400 ml)
1 1/2 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

39

Kommentarer

Erika

2020-12-29

Helt tokigt goda!! Tar mig till asien direkt!

Hanna

2015-08-29

Jag tycker att de här är suveränt goda, servera med rårörda hallon och lite grädde - MUMS!

Redaktionen

2015-02-23

Hej Susanna! Nej, kondenserad mjölk stelnar inte om man har det i ugnen utan ägg. Och att det smakar för mycket ägg, ja, det är ju en egg tarte, så den ska liksom smaka ägg… så du har nog inte gjort något fel alls, utan den blev säkert en perfekt egg tarte.

Näringsvärde per portion

Energi 1438 KJ / 344 kCal
Fett 16 g
Salt 0.51 g
Kolhydrater 44 g
Protein 7 g
Läs mer om näringsvärden