Chinese egg tarts
I Hongkong ligger vaniljdoften tät från alla gatukonditorier som bakar dessa söta minipajer, eller chinese egg tarts som de heter på engelska. Kort och gott består de av ett frasigt pajskal fyllt med en krämig, äggbaserad vaniljfyllning. Svårt att motstå!
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2015
Ingredienser
12 portioner
150 g smör
3 dl vetemjöl
1 1/4 dl strösocker
1 1/2 krm salt
1 ägg
Fyllning
4 ägg
1 burk sötad, kondenserad mjölk (à ca 400 ml)
1 1/2 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1438 KJ / 344 kCal
Fett16 g
Salt0.51 g
Kolhydrater44 g
Protein7 g
Kommentarer
Årets största flopp. Stelnade inte i muffinsformen! Omöjliga att forma. Äggblandningen hade räckt till dubbelt så många. Allt flöt ut på plåten. Äter smulorna.
Lena
2024-07-23Helt tokigt goda!! Tar mig till asien direkt!
Erika
2020-12-29Jag tycker att de här är suveränt goda, servera med rårörda hallon och lite grädde - MUMS!
Hanna
2015-08-29