Chilisaffranspannkaka med vårig primörsallad

Betyg 4.5 av 5.
8 personer har röstat
0
Chilisaffranspannkaka med vårig primörsallad

Chilisaffranspannkaka med vårig primörsallad är förträffligt och mycket smakfullt. Sambal oelek och getost ger spännande och väldigt god smak i pannkakan. Räkor och sparris passar perfekt i salladen.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2010

Chilisaffranspannkaka med vårig primörsallad

Ingredienser

4 portioner

Pannkaka

250 g  färdig risgrynsgröt
rivet skal av 1/2   citron
1/2   paket saffran (à 1/2 g)
1   ägg
1 dl  vispgrädde
1/2 tsk  sambal oelek
1/2 msk  vetemjöl
100 g  getost (av chèvretyp)
smör att smörja ugnsformen med

Sallad

1   bunt grön sparris (à 250 g)
1 kg  tinade räkor med skal
ca 10 blad ramslök (10 blad motsvarar 2 salladslökar)
3   vitlöksklyftor
1/2   chilifrukt (t ex spansk peppar)
1 dl  mild olivolja
1 msk  hackad timjan
1   rivet skal av citron
salt och peppar
1 msk  färskpressad citronjuice

För alla

Rätten innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Glutenfri: byt ut vetemjölet mot majsmjöl.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2653 KJ / 634 kCal
Fett0 g

Testa liknande recept

Primörbetor, getyoghurt och smulat isterband
Betyg 4.1 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sparris med ramslökssmör
Betyg 4.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Getostkräm
Betyg 2.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Lammkotletter med timjan och getostpudding
Betyg 2.9 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillad röding och knaprig sallad
Betyg 3 av 5.
42 personer har röstat
Under 60 min att tillaga