Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Chilisaffranspannkaka med vårig primörsallad

Chilisaffranspannkaka med vårig primörsallad är förträffligt och mycket smakfullt. Sambal oelek och getost ger spännande och väldigt god smak i pannkakan. Räkor och sparris passar perfekt i salladen.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Pannkaka: Blanda gröt, citronskal, saffran, ägg, grädde, sambal oelek och mjöl.
  3. Häll blandningen i en smord ugnssäker form (ca 20 x 25 cm för 4 port). Smula över getosten.
  4. Grädda mitt i ugnen 25-30 minuter. Låt svalna och ställ kallt några timmar, gärna över natten.
  5. Sallad: Skär ev bort den nedre torra delen på sparrisen. Skär i 2-3 cm stora bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten.
  6. Skala räkorna. Skär ramslöken i strimlor. Skala och skär vitlöken i tunna skivor. Skär chilifrukten i tunna skivor.
  7. Fräs vitlök och chili i oljan på hög värme, passa noga så att vitlöken inte bränns.
  8. Ta av från värmen och tillsätt räkor, sparris, ramslök, timjan, citronskal och citronjuice. Blanda runt och krydda med salt och peppar. Servera saffranspannkakan ljummen tillsammans med salladen. Garnera gärna med salladsskott.

För alla

Rätten innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Glutenfri: byt ut vetemjölet mot majsmjöl.

Ingredienser

Portioner: 4
Pannkaka
  • 250 g färdig risgrynsgröt
  • rivet skal av 1/2 citron
  • 1/2 paket saffran (à 1/2 g)
  • 1 ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 1/2 tsk sambal oelek
  • 1/2 msk vetemjöl
  • 100 g getost (av chèvretyp)
  • smör att smörja ugnsformen med
Sallad
  • 1 bunt grön sparris (à 250 g)
  • 1 kg tinade räkor med skal
  • ca 10 blad ramslök (10 blad motsvarar 2 salladslökar)
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1/2 chilifrukt (t ex spansk peppar)
  • 1 dl mild olivolja
  • 1 msk hackad timjan
  • 1 rivet skal av citron
  • salt och peppar
  • 1 msk färskpressad citronjuice
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2653 kJ / 634 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden