Chilisaffranspannkaka med vårig primörsallad

Betyg 4.5 av 5.
8 personer har röstat
0
Chilisaffranspannkaka med vårig primörsallad

Chilisaffranspannkaka med vårig primörsallad är förträffligt och mycket smakfullt. Sambal oelek och getost ger spännande och väldigt god smak i pannkakan. Räkor och sparris passar perfekt i salladen.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2010

Chilisaffranspannkaka med vårig primörsallad

Ingredienser

4 portioner

Pannkaka

250 g färdig risgrynsgröt
rivet skal av 1/2 citron
1/2 paket saffran (à 1/2 g)
1 ägg
1 dl vispgrädde
1/2 tsk sambal oelek
1/2 msk vetemjöl
100 g getost (av chèvretyp)
smör att smörja ugnsformen med

Sallad

1 bunt grön sparris (à 250 g)
1 kg tinade räkor med skal
ca 10 blad ramslök (10 blad motsvarar 2 salladslökar)
3 vitlöksklyftor
1/2 chilifrukt (t ex spansk peppar)
1 dl mild olivolja
1 msk hackad timjan
1 rivet skal av citron
salt
peppar
1 msk färskpressad citronjuice

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2653 KJ / 634 kCal
Fett48.5 g

Testa liknande recept

Primörbetor, getyoghurt och smulat isterband
Betyg 4.1 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sparris med ramslökssmör
Betyg 4.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Risgrynsplättar
Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Getostkräm
Betyg 2.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Laktosfri saffranspannkaka
Betyg 2.7 av 5.
71 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 30 min att tillaga