Chilisaffranspannkaka med vårig primörsallad

8
0
Chilisaffranspannkaka med vårig primörsallad

Chilisaffranspannkaka med vårig primörsallad är förträffligt och mycket smakfullt. Sambal oelek och getost ger spännande och väldigt god smak i pannkakan. Räkor och sparris passar perfekt i salladen.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2010

Chilisaffranspannkaka med vårig primörsallad

Ingredienser

4 portioner

Pannkaka

250 g färdig risgrynsgröt
rivet skal av 1/2 citron
1/2 paket saffran (à 1/2 g)
1 ägg
1 dl vispgrädde
1/2 tsk sambal oelek
1/2 msk vetemjöl
100 g getost (av chèvretyp)
smör att smörja ugnsformen med

Sallad

1 bunt grön sparris (à 250 g)
1 kg tinade räkor med skal
ca 10 blad ramslök (10 blad motsvarar 2 salladslökar)
3 vitlöksklyftor
1/2 chilifrukt (t ex spansk peppar)
1 dl mild olivolja
1 msk hackad timjan
1 rivet skal av citron
salt och peppar
1 msk färskpressad citronjuice

För alla

Rätten innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Glutenfri: byt ut vetemjölet mot majsmjöl.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2653 KJ / 634 kCal
Fett 0 g
Läs mer om näringsvärden