Chilisaffranspannkaka med vårig primörsallad
Chilisaffranspannkaka med vårig primörsallad är förträffligt och mycket smakfullt. Sambal oelek och getost ger spännande och väldigt god smak i pannkakan. Räkor och sparris passar perfekt i salladen.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2010
Ingredienser
4 portioner
Pannkaka
250 g färdig risgrynsgröt
rivet skal av 1/2 citron
1/2 paket saffran (à 1/2 g)
1 ägg
1 dl vispgrädde
1/2 tsk sambal oelek
1/2 msk vetemjöl
100 g getost (av chèvretyp)
smör att smörja ugnsformen med
Sallad
1 bunt grön sparris (à 250 g)
1 kg tinade räkor med skal
ca 10 blad ramslök (10 blad motsvarar 2 salladslökar)
3 vitlöksklyftor
1/2 chilifrukt (t ex spansk peppar)
1 dl mild olivolja
1 msk hackad timjan
1 rivet skal av citron
salt
peppar
1 msk färskpressad citronjuice
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2653 KJ / 634 kCal
Fett48.5 g
Kommentarer