Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Chiliolja

Med röd chilifrukt gör du enkelt en stark och smakrik olja som kan användas i marinader, till stekning eller direkt på salladen. Låt chilin stå och dra i en flaska med solrosolja i två veckor och sila bort chilin. Chilioljan håller sig länge i kylen.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 5 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg i chilin i oljan och låt dra. Ju längre tid chilin får dra i oljan, desto starkare olja. Två veckor brukar vara lagom.
  2. Sila bort chilin och ställ oljan kallt. Den håller flera månader i kylskåp.

Ingredienser

Portioner: 5 dl
  • 1/2 l solrosolja
  • 1 dl röd chilifrukt (hackad eller samma mängd små hela röda chili)
Lägg till i inköpslistan