Chilikryddad mango- och papayasallad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Chilikryddad mango- och papayasallad

Mango- och papayasallad med chilismak. Passar utmärkt som tillbehör till kött- och fiskrätter eller som aptitretare. Salladen får mäktiga smaker av limejuicen och den hackade chilin, sockret väger upp rätten med sötma.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala, kärna ur och skär papaya och mango i tärningar. Filea limen (skär hinnfria klyftor). Lägg frukten i en skål.
  2. Rör ner sockret och krama ur den limejuice som är kvar.
  3. Ta ur fröna och finhacka chilin. Rör ner den och blanda noggrant.
  4. Låt salladen stå i 5-10 minuter tills sockret smält och hettan från chilin börjar utvecklas. Rör om då och då.
  5. Lägg upp salladen i snygga portionsskålar/glas och toppa med var sin kula sorbet. Avsluta med att skeda över spadet som ligger kvar i botten på skålen.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 2 mogna papaya
  • 2 dl mogna mango
  • 4 lime
  • 1 dl råsocker
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 ask ananas- eller exotisk sorbet
Lägg till i inköpslistan